Baklažánová nátierka
Autor receptu: methi
Postup- Baklazan nakrajame na platky, osolime a nechame 30 minut vypotit, aby sme odstranili horkost. (nie vsetky baklazany su horke, zalezi ako su dozrete) Potom ich oplachneme pod tecucou vodou, osusime a nakrajame na "kocky".
- V panvici zohrejeme olej, 2 minutky restujeme cibulu a papriku.
- Pridame nakrajany baklzana, mletu slaku papriku, cierne korenie, susenu bazalku a sol, premiesame...
- ... podlejeme troskou vody, ktoru privedieme do varu. Ohen zmiernime a zakryte 10-15 minut dusime. Kontrolujte, ci sa voda uz vyvarila, aby vam to neprihorelo. Zmes vsak musi zostat bez tekutiny. Potom to vsetko nechame vychladnut.
- Vychladnute rozmixujeme (bez tekutiny) na hustu kasicku - natierku. Podavame s pecivom a nakrajanou cerstvou zeleninou.
|