Baklažánová nátierka

Autor receptu: methi

Postup

  1. Baklazan nakrajame na platky, osolime a nechame 30 minut vypotit, aby sme odstranili horkost. (nie vsetky baklazany su horke, zalezi ako su dozrete) Potom ich oplachneme pod tecucou vodou, osusime a nakrajame na "kocky".
  2. V panvici zohrejeme olej, 2 minutky restujeme cibulu a papriku.
  3. Pridame nakrajany baklzana, mletu slaku papriku, cierne korenie, susenu bazalku a sol, premiesame...
  4. ... podlejeme troskou vody, ktoru privedieme do varu. Ohen zmiernime a zakryte 10-15 minut dusime. Kontrolujte, ci sa voda uz vyvarila, aby vam to neprihorelo. Zmes vsak musi zostat bez tekutiny. Potom to vsetko nechame vychladnut.
  5. Vychladnute rozmixujeme (bez tekutiny) na hustu kasicku - natierku. Podavame s pecivom a nakrajanou cerstvou zeleninou.