Bagetky, desiata a niečo k tomu... fotorecept

evusik - fotkaevusik, 16. októbra 2013
Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept)
Foto: evusik

Momentálne ležím doma s chrípkou. Tá potvora sa ma drží zubami nechtami. Keď mi ale už trochu otrnulo a so mnou začali čerti šiť, telka ma nebaví, prečítala som už tri knižky, tak som sa rozhodla, že prekvapím svojho muža a pripravím mu nejakú dobrú desiatu do práce... a tak som si ešte chvíľu poležkala aby som si to zosumírovala v hlave a vrhla som sa do práce.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Bagety:
300 g
150 g
50 g
1 PL alebo olej
20 g (1/2 kocky)
350 ml
1 ČL
Nátierka:
500 ml
100-150 g
2 PL
1 ks väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    prvý krok ktorý som učinila bolo, že som otvorila chladničku a tu hľa stečený jogurt, ja ho takto robievam podchvíľou a tento bol určený na nátierku čo sa mi celkom hodí pretože nátierka a bagetky budú k sebe pekne pasovať.... čo sa mi ale v tejto chvíli ešte viac šiklo bola srvátka ako vedľajší produkt stečeného jogurtu... druhý krok ktorý logicky nasleduje je zavretie chladničky, aj svetlo som zhasla nech sa v nej zbytočne nesvieti...

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    aby som na nič nezabudla vyložila som si všetky suroviny z ktorých budem piecť bagetky... môj pôvodný zámer bol, že odfotím každú surovinu zvlášť a pekne vám každú jednu predstavím, ale tá chrípka ma tak zmohla, že nato kašlem, utieram si pot z čela a púšťam sa do práce, bude to len chvíľka nejakých 10 minút...

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v srvátke rozmiešam droždie, pridám múky, ovsené vločky, soľ, zmäknuté maslo a vypracujem cesto, potom pridám semienka a len zľahka premiešam aby som semienka zbytočne nerozlámala, hlavne tie väčšie... zakryjem a nechám kysnúť... a ja pádím do postele na najbližšie tri hodiny...

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tak, ja som si pospala a cesto zatiaľ vykyslo.... rozdelila som ho na 6 častí, pekne si ich odvážim nech sú bagetky rovnaké... ešte by som vás chcela poprosiť aby ste ma neobviňovali z infantilnosti, slovo bagetky používam zámerne, nakoľko zaužívaný výraz bagety predstavuje pečivo tenké a dlhé zatiaľ čo to moje je také krátke a bacuľaté, čiže maličké... toľko jazyková vsuvka :-)

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    každú formu, aj tie s nepriľnavým povrchom vymasťujem olejom, moje nervy to čo som zosmolila aké slovné spojenie.... skrátka ja dávam olej, múku nie , pečivo je potom chrumkavé aj zospodu aj zboku... a do vymastenej formy dám sformované cesto a ešte ho potriem olejom aj zvrchu a nechám nakysnúť pokiaľ sa mi rúra nerozpáli na maximum

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    predtým ako plech šupnem do rúry ešte bagetky potriem osolenou vodou a dám piecť na 250°C hneď zmiernim na 220°C asi 12-15 minút... upečené vyklopím a nechám na mriežke vychladnúť...

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a ide sa na nátierku - našťastie príprava je veľmi jednoduchá...

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hustý jogurt zmiešam s maslom, pridám nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie a petrželku... toto je pre mňa základ, nič iné nepotrebujem, ale ak chcete mať nátierku krémovejšiu pridajte zo dve lyžice majonézy... a na záver šupnúť do chladničky a nechať vychladnúť....

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    keď nám bagety celkom, ale celkom vychladli a ak ste ich medzi tým všetky nezjedli môžeme postúpiť do fázy dva, t.j. príprava desiaty... znova otvoríme chladničku a tentoraz ju poriadne prešmejdíme a vyberieme všetko čo by sa nám mohlo hodiť... ja som v chladničke našla kúsok bravčového plecka prešpikovaného slaninkou, to môj muž varil a bolo-je neskutočne dobré, musel mi sľúbiť, že najbližšie uvarí znova a ja to zdokumentujem, veď aj budúce generácie si zaslúžia vedieť...

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ale späť do práce, bagetku prekrojím a bohato potriem nátierkou a obložím plátkami mäsa pridám plátky paradajky, vajcia na tvrdo

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    papriky, petrželku... a je to

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a hneď sa s chuťou púšťam do druhej, tú bude bezmäsitá a veľmi, veľmi divoká.... znovu bageta, nátierka, prekrojené bobuľky hrozna

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    môj obľúbený syr Brie nato moja super obľúbená pikantná chilli omáčka domácej výroby, recept neviem pretože som ju dostala darom, ale chystám sa mámiť recept :-)

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a je hotovo - dúfam, že to chilli vypáli všetky chrípkové bacily :-)

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    no a mužovi som desiatu pekne zabalila, pridala ešte jabĺčko, celozrnné sušienky a malá čokoládka ku kávičke nemôže uškodiť :-)

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    v tejto chvíli je už všetko dávno zjedené... a čo vy a desiata ?

    Bagetky, desiata a niečo k tomu... (fotorecept) - obrázok 16
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Desiata, Chlieb a pečivo, Nátierky, Pečené

Diskusia k receptu

radost
@evusik
správna otázka-blíži sa desiata-to je čas môjho odchodu do hajaja..:-)
ak túžiš po čili-čo vyhnalo by vírusy v tejto chvíli...poradím:
domáca /pálenka /+ člili paprička + celá škorica..
vytiahne vírusy-pošle inde na skusy..:-)
kde sú tie tetky-čo upiekli by mi takéto semienkové bagetky..??
asi si musím sama sebe..
mám rada semienka..môžu byť aj v chlebe..
presvedčila si-že do robôt kuchynských ani v chorobe si nestratila elán..
návrat zdravíčka ti želám..:-)
izabella929
@Evusik...v prvom rade ti želám, aby tá potvora čím skôr odišla od teba.-)a čo sa týka tvojej sily, aj napriek slabosti z choroby si to zvládla bravúrne a na super jedničku.-))bagety vyzerajú krásne veselo, je v nich všetko, čo tam má byť, aby chutili skvele.-)))skoré uzdravenie Evka.-))
alex37
tvoje bagetky vyzerajú nádherne, páči sa mi aj forma na pečenie (takú nemám, žiať) a na chrípku zázvorový čaj, super :-) KK
salinka
Tvoj recept som čítala ako napínavú detektívku! Tŕpla som, či hlavný hrdina prežije:-) Veď by som sa spotila, kým by som to všetko napísala a ešte to aj pripraviť a súčasne bojovať s vírusmi!!! Ale zvládla si to excelentne, už len doležať ten týždeň a nebozkávať partnera (v rámci preventívnych opatrení:-)
kimlo
Kde sa dá zohnať tá forma? inak 5*...
lyali
Krásne čítanie :-) len kiež by hlavná hrdinka príbehu už bez chrípky bola... želám skoré uzdravenie! Tak na takúto desiatu sa môcť tešiť! Zahryzla by som sa veru do tej vegetariánskej - predstavujem si, ako pukne šťavnatá zelená bobuľa hrozna pod mojimi zúbkami, ovocná šťava ovlaží ten parádny syr s kôrkou navrchu a skoro krémovým vnútrom a slávnostne vybuchne pikantná chilli príchuť v ústach.. Samozrejme, že slintám, veď toť krásny chuťový ohňostroj na Tvojom tanieri! Aj ja poškuľujem po Tvojej forme..
jamami78
skvely recept, bagetky som est enepiekla, musim skusit, formu nemam, budeme improvizovat :-) ja som vcera prvykrat vylozila kozie mliecko a skusam vyrobit jogurt, tak som zvedava, ci bude ako tento tvoj, keby ze nie, neposlala by si mi recept na ten jogurt ? zelam ti skore uzdravenie :-)
staja
Parádna desiata a výborná pomôcka - forma.Tá sa asi bude pozdávať všetkým varecháčom. Už som ju tu v okolí hľadala, ale nikde som ju neobjavila.
A skoré uzdravenie.
evusik
milé dievčence a chlapci :-) všetkým vám ďakujem za priania skorého uzdravenia :-) ja som to totiž piekla ešte v pondelok, v utorok som si triedila fotky a v stredu pridala na Varechu, všetko mi to trvalo akosi dlho, to tá chrípka potvora, ešte sa ma drží zubami nechtami ale už je to lepšie...
ďakujem aj za super recepty na chrípku, @radost ten tvoj recept sa bude tomu môjmu páčiť, len neviem či sa aj on nebude chcieť liečiť...
@lyali ty si to tak básnicky opísala :-) opísala si to tak presne až mám pocit, že si to jedla, presne tak to totiž chutilo :-)
@kimlo a ostatní ktorí ste prejavili záujem o formu, tak bude teraz v Lídli, tam som ju aj ja kúpila
 www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-2FA23A86-CCBB7CDA/lidl...


@radost
evusik
@jamami78 ja si robím domáci jogurt ale z kravského mlieka, to kozie ti celkom potichúčky závidím :-) ale takýto scedený robím aj z kupovaného, tam nejde o nič iné, len, že jogurt dáš scediť cez plátienko, takto získaš veľmi hustý jogurt a dajú sa z neho robiť nátierky aj sladké dezerty...
ak chceš pozri sem
 varecha.pravda.sk/recepty/jogurtovy-dezert-fotorecept/374...

ja robím domáci jogurt takto, je tam aj veľmi dobrá diskusia a veľa odkazov, možno tam nájdeš aj niečo s kozím syrom, tak nech sa ti darí :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt/5835-recept.html...
hanak
Recept na bagetky nemá chybu. K tomu scedenému jogurtu, je to tzv. LABNEH /LABAN/, Libanonský mäkký syr. Libanonci pred scedením pridajú ečte do jedného litra jogurtu 1.PL soli, dobre vymiešajú a scedia. Je to lahôdka s množstvom využitia. Môžeme použiť aj bez soli. Vtedy nám vznikne mäkky syr, ktorý môžeme použiť miesto syra LUČINA. Je takmer na nerozoznanie. A srvátku samozrejme nevylievame, je to veľké množstvo zdravých látok, ktoré sa dajú v kuchyni všemožne využiť. Ak nájdem odvahu, pár RP prispejem.
weweve
Bagetky sú super, už sú uložené a skoré uzdravenie!
evusik
@hanak tak, zas som sa naučila niečo nové... a súhlasím, že je to lahôdka u nás je pomerne pravidelne na stole, napr. aj so zeleninou ako šalát... a vitaj na Vareche, teším sa na RP :-)
@weweve @renulienka ďakujem už je to lepšie :-)
zuzkabluzka
krasne, sliny sa mi zbehli ako na poplach :))) myslim, ze by som kludne zhltla obidve bagety, ukladam a chvalim :)
margaretka28
dnes som aj ja robila desiatu do domácich žemličiek, bagetky nerobím, lebo formu nemám, dala som do nich tvoju tvarohovú nátierku, obložila zeleninou a vystrijila deti do školy, najmenší syn je prvák a vždy si pýta dve plus jablko a pani učiteľka sa vtraj čudovala, že či naozaj toľko zje:-) Tvoje bagetky sú krásne, nátierka výborná a konečný efekt ako od profíka, 5* a kk :-)
mata3636
Ach, chcela by som byť Tvojim manželom:-) Ale ja by som si prosila tú druhú bagetku. Parádne. 5*
elysa
parádne desiaty, neohrdla by som :), stečený jogurt je výborná základná surovina na sladko aj slano, tiež srvátku používam do bagiet aj chleba... a prajem skoré uzdravenie...5*...
ariela6
tu srvatku kde zoženiem pačia sa mi tvoje bagentky rada by som ich upiekla ale ta srvatka je tam asi doležita dik za radu
silvi
mne to doma nejedia. Kde nie je cukor alebo margarin, to akoby pes zaklial. Ja davam margarin aj do chleba ked peciem aby mi to doma jedli
evusik
@zuzkabluzka ďakujem :-)
@margaretka28 tak to ma teší, že som ťa inšpirovala mojimi nátierkami... a malý musí byť zlatý :-)
@mata3636 ja si radšej nechám toho svojho .-)
@elysa ďakujem :-) presne ako píšeš stečený jogurt na slano aj na sladko je úplne super....
@ariela6 ak nevieš kde zohnať srvátku prečítaj si bod č.1 .-)
iva63
výborné-:) tvoje bagetky určite vyskúšam podľa Teba...zatial ukladám do kk! a nádherne si desiatu naaranžovala už sa len zahryznúť-:)
babkamt
V prvom rade ti prajem skoré uzdravenie.Tie stavy poznám.Keď to na mňa príde,tak proste musím a nič ma nezastaví. Napriek tomu , že si chorá si podala výborný výkon.Dávam ti 5* . Ten tvoj manžel sa má :-)
evusik
dievčence a chlapec ďakujem veľmi pekne za pekné komentáre aj za prianie :-) momentálne som ešte stále v posteli, ešte že existujú notebooky... môžem ho mať v posteli a chodiť na Varechu :-)
radost
EVKA
aká vymoženosť dnešnej doby-ležíš v posteli-je s tebou-a pritom chodíš...:-)))
skoré vyliečenie..s humorom to ide rýchlejšie...:-)
evusik
@radost ďakujem... a vieš, že dnes mi je tu na Vareche zvlášť príjemne :-)
angast
perfektne. Hamburger moze ist do pr.... Prajem skore vyzdravenie
havino
veľmi peknéééé, aj som sa dozvedela, že v pondelok bude moja forma, no nech ja na ňu natrafím, tak toto tu si urobím, to je isté, jogurt odteká aj dnes, idem rýchlo soli do neho premiešať ešte,super nápad, pred chvíľu som ho dala stekať, 5 *
havino
aká som šikovná a rýchla, prajem rýchlo sa uzdrav, nevymýšľaj s chrípkou, zázvoru si daj, slivôčky pálenej a ideš...
evusik
@havino tú formu mali v Lidli hádam už aj 5x, raz na ňu určite natrafíš :-) no a čo sa týka liečenia, dobrá rada nad zlato... len čím to je, že si každý ako na prvé zmyslí na slivovicu? u nás sa liečime zelinkovým :-)
radost
..zelinkovým..??ved preto to liečenie tak dlho trvá..
začni liečenie ponovom ako prvá...:-)

budeš v šoku-aké liečivo je v tom -tiež prírodnom-moku...
evusik
@radost ale veď zelinkové to je domáca pálenka vylepšená zelinkami, čiže liečivo :-)
akotak
Bagety, recept, postup i formu treba pochváliť, ale ten zvyšok s plnením a zdobením mi príde trošku preexponovaný. Čo ste zrejme vďaka chrípkou napadnutým chuťovým bunkám tak nevnímali. Máte však môj obdiv, keď počas choroby ste schopná takto vypekať, zrejme to nebolo až také vážne. Dúfam, že ste už ok.
mariamka
velmi krasne nachychane bagetky, a plnky eno-nuno, @evusik ci chora ci zdrava, ides na 110 % :)
evusik
@akotak tak toto tu ešte nebolo :-) žeby expert na fotografovanie? no ale potom by si mal vedieť, že preexponovaný znamená veľmi presvetlený a podexponovaný znamený tmavý... ako pozerám tak pozerám fotky mi preexponované, čiže presvetlené nepripadajú, asi to nebude tou chrípkou :-) ale počasím ktoré bolo vtedy zamračené a upršané... tie fotky by zniesli kvapku viac svetla...
tvoja úžasná poznámka o tom, že som nebola asi vážne chorá je fakt dojímavá :-)
akotak
@evusik , nezvladate ani náznak kritiky, milá dáma? Pretože v úvode komentára som Vám bagety pochválil, dovolil som si vytknúť len prekombinovanosť ohľadom plnenia a zdobenia. A čo sa týka významu slova preexponovaný - doštudujte si synonimický slovník, toto slovo sa nepoužíva len v oblasti fotografovania.
methi
Poznamka o vaznosti choroby mi tiez pripada nevhodna a myslim si, ze nemala nic spolocne s receptov. Na mieste prispievatela by som sa zdrzala takychto reci.... zbytocne vyvolavate tahanice za slovka. Je to nevyhnutne?
caterina
keby som vedela vlastnorucne upiect takuto bagetku, otvorim si bageteriu. Krasny recept!
akotak
Vyprosím si, pani @evusik , aby ste ma do nemoty spájali s pani pustou, nerozumiem týmto Vašim naozaj nesmierne trápnym poznámkam. Neviem čo s ňou stále riešite, aké konflikty spolu máte, ale mňa do nich prosím neťahajte. Smiešna ste takto jedine Vy. @kimlo , ďakujem za upozornenie a gramatickú úpravu, v tom znechutení z tunajších pomerov mi akosi ušlo :-). @methi , ak to vyznelo hlúpo mrzí ma to, viem čo chrípka robí s človekom, takže môj obdiv k zvládnutiu týchto krásnych bagiet bol myslený úprimne, nie ironicky. Ak to vyznelo inak, ospravedlňujem sa pani @evusik .
julica
@akotak , existuje taký odbor, ktorý sa volá forenzná lingvistika, ktorá na základe rôznych postupov dokáže identifikovať text (hovorený či písaný) páchateľa. Vo Vašom prípade po týchto postupoch ani siahať netreba, ten idioštýl á la pusta máte osvojený brilantne (čo niekdy nie je náhoda).
evusik
@akotak aby som sa vrátila k tvojmu pôvodnému komentáru kde sa ti môj recept zdal preexponovaný z hľadiska plnenia a zdobenia, tak len toľko, že toto nie je recept na zákusok kde treba dodržiavať presný postup, je to recept na bagety a čo sa týka plnenia a zdobenia každý si predsa môže naplniť čím chce a ak sa niekomu zdá prehnaná náplň do bagety kde je nátierka, hrozno, syr a trochu chilli, čo sú 3 suroviny, tak nech si natrie chlieb s maslom :-) ja som to tu ponúkla ako inšpiráciu....
@akotak čo sa týka teba a @pusta nato nemusím ani reagovať, každý si spraví svoj názor sám...
timara
Krásne bagetky. Aj ja robievam rôzne variácie na desiaty do práce a toto vyzerá úžasne, chválim. A tým, že sú bagetky domáce, tak sa to posúva na úplne iný level :)
luss44
dnes som si kúpila takúto formu v Lidli, takže bagetky budú aj u nás, aj na sladké minikoláčiky na desiatu je ako stvorená.
eviana
@evusik , aj ja som si kúpila formu v Lidli a skúsila Tvoje bagetky upiecť - boli to moje prvé bagetky a veru famózne boli, také skôr bosniakoidné, fajné chrumkavé, veľmi chválim a ďakujem za skvelý recept :)
evusik
@luss44 @eviana tá forma je fakt výborná, ja v nej pečiem aj sladké briošky, malé mini vianočky aj prekladané zemiaky aj syr so šunkou a šampiňónmi... dá sa vymýšľať a ešte to aj dobre vyzerá.... tak nech vám to pečie :-)
hanak
@Evu šik, vďaka tvojím informáciam o možnosti kúpenia "bagetkovej" formičky som si ju hneď v pondelok kúpil v Lidli. Dnes som upiekol bagetky podľa tvojho RP. Ani si to nedokážeš predstaviť, aké boli krásne, takmer, ako tvoje. Manželka a dcéra boli nadšené, naplniť si ich už musia same podľa svojej chuti. Nechal som im odtečený jogurt /LABAN/ a s tým sa už dajú robiť v kuchyni "zázraky".Ešte raz, vďaka za výborný recept! PS: Od LIDL by si si zaslúžila odmenu za "skrytu?" reklamu.
evusik
@hanak teší ma, že som ťa inšpirovala :-) veru, ja mám tú formu už asi 3 roky, dúfam, že aj tebe bude dobre slúžiť a že ťa neomrzí, ale ak pečieš tak ona sa fakt dá použiť na všeličo možné, na rôzne koláčiky a tak... a ešte ma teší, že si ďalší "zlievač jogurtový" lebo ja kade chodím tade propagujem túto metódu, fakt sa s tým dajú robiť zázraky...
hanak
Fakt, ďakujem za peknu odpoveď, rad by som ti poslal TS, ale mi to akosi nefakči, dalo by sa ešte niečo v tomto smere podniknuť? Nejaka mail adresa, alebo blog? Som úplný amatér, tak sa mi nečuduj, donedávna som počiač nepotreboval, bol to môj nepriateľ, ale už sa s ním kamarátim, len ešte si moc nerozumieme. Mám nejake nápady, ale rád by som si ich prekonzultoval s nejakým TOP varecháčom.
kimlo
Aj ja mám už tú formu. :-) čím môžem nahradiť tú srvátku?
evusik
Mirko, ak nemáš srvátku daj obyčajnú vlažnú vodu, nech sa ti darí :-)
kika1212
@evusik , bagety upečené, výborné, chrumkavé. Ďakujem za recept. Pokúsim sa pridať foto



evusik
@kika1212 ešte pred chvíľkou tu bola fotka tvojich bagetiek a už tu nie je.. čo sa stalo? bolo krásne, perfektne sa ti podarili :-) mám radosť, že si bola spokojná :-)
kika1212
@evusik , si zlatá. Ďakujem za upozornenie. Tak to by aj mňa zaujímala. Spýtam sa redadcie.
iva2111
Krásné bagetky, nádherné fotky, formu mám doma, zkusím ;)
beatacsontosova
už dlhšie sa na takéto bagetky chystám, no nie a nie natrafiť na formu, zakaždým keď sa pýtam na tú formu v obchode, tak na mňa pozerajú akoby som spadla s oblakov :-( dá sa to upiecť aj voľne na plechu? neroztečie sa mi cesto?
kika1212
@beatacsontosova ,tieto bagety si mi pripomenula, sú naozaj výborné, mala som pridané foto a to už 2x a záhadne mizne. Skúsim ešte raz


kika1212
@beatacontosova , keď sa rozhodneš pre tieto skvelé bagaty a to naozaj že sú skvelé, doporučujem Ti urobiť aj nátierku, ktorú uviedla @evu sik. Ja som ju robila v rôznych obmenách - cesnakovú, kôprovú, šunkovú ... , je vynikajúca a od vtedy nechýba u nás v chladničke. A ak chce z toho upiecť žemle, myslím, že nič tým nepokazíš, lebo cesto je vynikajúce, dobre sa s nim robí. Dúfam, že sa @evu šik neurazí, že som si dovolila k jej receptu písať, nechcem zasahovať do jej kompetencií. @evu šik ešte raz Ti ďakujem za recept.
evusik
@beatacsontosova túto formu mávajú v Lidli... robím aj na plechu, z tohto množstva robím 3 dlhé bagety...
@kika1212 krásne si napiekla :)
čo sa týka fotiek problém je v úložisku, keď vkladáme fotky do receptu tak sa ukladajú niekde na Vareche a ak chcem môžem pôvodnú fotku v mojom PC vymazať a v recepte ostane.... ale keď vložíme foto do komentára, pôvodná adresa sa nezmení a ak ju vo svojom PC vymažeš alebo hoci aj presunieš do iného adresára, z komentárov zmizne... ja som si preto vytvorila adresár do ktorého dávam fotky ktoré pridávam do komentárov... ale riešenie tohto problému je otázka na adminov...
evusik
@kika1212 ja som rada, že sa ti recept páči :)
ja nepatrím medzi tých ktorí sa urážajú, ja sa vždy poteším keď pribudne komentár pod mojím receptom, veď takto si vymieňame skúsenosti :)
beatacsontosova
@kika1212 mne sa cez víkend chystá návšteva, majú sľúbené holúbky (ach tí moji milí východniari:-)) a chcela som k tomu nejaké pečivko "do ruky", budem robiť asi aj nejaký chlebík (brázdim varechu už druhý deň, kopec vecí mám odskúšaných ale chcem niečo iné, našla som hromadu receptov už iba vybrať ten správny jediný:-)), odskúšané mám aj iné bagetky (ale tie robím stále, tak som chcela niečo iné), určite spravím aj nejakú nátierku na neskoršie k pizza štangliam, táto nátierka vyzerá prudko jedlo a jednoducho, spravím z vlastného domáceho jogurtu, mňam to bude dobrotka :-) vďaka kolegyni som konečne našla podobný plech na internete, tak to svižko objednám, síce to nepríde do víkendu, ale ďalší týždeň ho určite využijem :-) ale tie bagetky vyskúšam asi tak či tak, mám taký užší srnčí chrbát taký rovný, medzi bagetky skúsim dať papier na pečenie, tým pádom budú mať nejaké mantinely kam sa môžu "rozpiecť". raz som totiž robila nejaké bagetky, keďže som ich nechala len tak na rovnom plechu, tak sa mi roztiekli (možno som dala priveľa vody do cesta), síce boli chutné, ale ploché a vôbec nevyzerali ako bagetky :-( odvtedy viem, že bagetky, žemličky, čokoľvek takéto malé, musí byť trošku tuhšie cesto ako robím na chlebík, človek sa stále učí :-)
nelisa
v lidli mi padol do oka plech a hneď som vedela, čo v ňom upečiem. tvoje bagetky som mala v hlave už dávno. včera konečne došlo na odkúšanie plechu: miešala som hladkú a špaldovú múku, srvátku som nemala, ale syn robil koláč z acidka, tak som zvyšok acidka zmiešala s vlažnou vodou a použila miesto srvátky. Bagetky sa podarili, boli ľahučké a veľmi chutné.
evusik
@nelisa ďakujem, som rada, že sa bagetky podarili... a plech určite využiješ aj na iné :-)
cabatko
Ja som asi jeleň, ale ako na ten steceny jogurt a koľko ho potrebujema na výber mám len kupovane jogurty... Prosím prosím poraďte mi :-D
evusik
@cabatko ja robím tiež podľa receptu od @dvorka a len pridávam, že ak budeš robiť z kupovaného použi tučný jogurt, ak použiješ nízkotučný budeš mať len veľa srvátky a máličko hustého jogurtu :-)
evcok
Fantastické bagetky, myslím, že u nás budú aj 2x týždenne, lebo bude srvátka. Úspech na celej čiare! Z celého srdca ďakujem.