Bábovka s brusnicami, rumom a mandľami podľa Jožky Zaukolcovej fotorecept

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 10:43

Rýchla, vláčna a lahodná.
Zdroj: STVR Pečie celé Slovensko

15
porcií
30 minút
príprava
45-60 minút
na 160-180 °C

Suroviny

250 g
200 g
20 g
4 ks (veľkosť L)
200 g
50 g
6 g
50 g
30 g
z 1 citróna
50 ml
40 g
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Maslo vyšľahajte s práškovým a vanilínovým cukrom do nadýchanej peny, potom postupne zašľahajte vajíčka.

  2. 2

    V samostatnej miske preosejte múku, zmiešajte ju s kukuričným škrobom, kypriacim práškom, brusnicami, citrónovou kôrou a mandľovými lupienkami a následne všetko pridajte k maslovo-vaječnej pene.

  3. 3

    V menšej miske premiešajte kakao s rumom a odoberte časť cesta, ktorú do tejto zmesi vmiešate – vznikne kakaová hmota.

    Bábovka s brusnicami, rumom a mandľami podľa Jožky Zaukolcovej (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Formu na bábovku vymastite maslom a vysypte múkou a striedavo vrstvite svetlé a kakaové cesto, navrch dajte zvyšnú bielu hmotu a zarovnajte.

    Bábovka s brusnicami, rumom a mandľami podľa Jožky Zaukolcovej (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečte pri teplote 160–180 °C približne 45–60 minút, kým je bábovka prepečená a krásne voňavá. Po vychladnutí ju posypte práškovým cukrom.

    Bábovka s brusnicami, rumom a mandľami podľa Jožky Zaukolcovej (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

theflyingbaker
@farbuska (29.10.2025 11:31)

Ja zapnem televízor iba 12x za rok a to vtedy, keď ide tento program. Inak tiež by som kľudne mohla mať na stene namiesto televízora obraz 😄❤️ To by ale môj manžel nedal 🤣🤣🤣
1x haji