Bábovka s brusnicami, rumom a mandľami podľa Jožky Zaukolcovej fotorecept
Rýchla, vláčna a lahodná.
Zdroj: STVR Pečie celé Slovensko
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 20 g |
|
| 4 ks (veľkosť L) |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 6 g |
|
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| z 1 citróna |
|
| 50 ml |
|
| 40 g |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Maslo vyšľahajte s práškovým a vanilínovým cukrom do nadýchanej peny, potom postupne zašľahajte vajíčka.
- 2
V samostatnej miske preosejte múku, zmiešajte ju s kukuričným škrobom, kypriacim práškom, brusnicami, citrónovou kôrou a mandľovými lupienkami a následne všetko pridajte k maslovo-vaječnej pene.
- 3
V menšej miske premiešajte kakao s rumom a odoberte časť cesta, ktorú do tejto zmesi vmiešate – vznikne kakaová hmota.
- 4
Formu na bábovku vymastite maslom a vysypte múkou a striedavo vrstvite svetlé a kakaové cesto, navrch dajte zvyšnú bielu hmotu a zarovnajte.
- 5
Pečte pri teplote 160–180 °C približne 45–60 minút, kým je bábovka prepečená a krásne voňavá. Po vychladnutí ju posypte práškovým cukrom.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ja zapnem televízor iba 12x za rok a to vtedy, keď ide tento program. Inak tiež by som kľudne mohla mať na stene namiesto televízora obraz 😄❤️ To by ale môj manžel nedal 🤣🤣🤣
Ja som z nej nestihla ani ochutnať. Som rada, že som ju stihla aspoň odfotiť. Rozkradli ju veľmi rýchlo 🤣