Bábovka
Bábovka s brusnicami, rumom a mandľami podľa Jožky Zaukolcovej (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
Rýchla, vláčna a lahodná.
|
15 porcií |
30 minút príprava |
45-60 minút na 160-180 °C |
Postup
- Maslo vyšľahajte s práškovým a vanilínovým cukrom do nadýchanej peny, potom postupne zašľahajte vajíčka.
- V samostatnej miske preosejte múku, zmiešajte ju s kukuričným škrobom, kypriacim práškom, brusnicami, citrónovou kôrou a mandľovými lupienkami a následne všetko pridajte k maslovo-vaječnej pene.
- V menšej miske premiešajte kakao s rumom a odoberte časť cesta, ktorú do tejto zmesi vmiešate – vznikne kakaová hmota.
- Formu na bábovku vymastite maslom a vysypte múkou a striedavo vrstvite svetlé a kakaové cesto, navrch dajte zvyšnú bielu hmotu a zarovnajte.
- Pečte pri teplote 160–180 °C približne 45–60 minút, kým je bábovka prepečená a krásne voňavá. Po vychladnutí ju posypte práškovým cukrom.