Bábovka

Bábovka s brusnicami, rumom a mandľami podľa Jožky Zaukolcovej (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

Rýchla, vláčna a lahodná.

15
porcií
30 minút
príprava
45-60 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. Maslo vyšľahajte s práškovým a vanilínovým cukrom do nadýchanej peny, potom postupne zašľahajte vajíčka.
  2. V samostatnej miske preosejte múku, zmiešajte ju s kukuričným škrobom, kypriacim práškom, brusnicami, citrónovou kôrou a mandľovými lupienkami a následne všetko pridajte k maslovo-vaječnej pene.
  3. V menšej miske premiešajte kakao s rumom a odoberte časť cesta, ktorú do tejto zmesi vmiešate – vznikne kakaová hmota.
  4. Formu na bábovku vymastite maslom a vysypte múkou a striedavo vrstvite svetlé a kakaové cesto, navrch dajte zvyšnú bielu hmotu a zarovnajte.
  5. Pečte pri teplote 160–180 °C približne 45–60 minút, kým je bábovka prepečená a krásne voňavá. Po vychladnutí ju posypte práškovým cukrom.