Baklažánová nátierka

Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín

Autor receptu: radush

Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba ghanoush nátierky, resp. predjedla typického pre arabské krajiny. Mimo doby pečenia je to rýchly, nenáročný a svieži pokrm - či už ako starter, príloha alebo hlavný chod (pre tých ako ja, ktorým ozaj veľa netreba:))

60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Baklažán napicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 200, cca 40 minút, kým nie je mäkký (scvrknutý).
  2. Upečené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu.
  3. Do mixéra pohádžeme všetky suroviny a mixujeme do želanej konzistencie.
  4. Podávame s arabským chlebom/nakrájanou zeleninou alebo jednoducho s knäckerbrotom. Dá sa jesť ineď za tepla, ale takisto výborne chutí chladená. Dobrú chuť