Baklažánová nátierka
Baklažánová nátierka

Baba Ganoush videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 18. februára 2022

Ak ťa už nebaví starý dobrý hummus a hľadáš zmenu, tak toto je recept pre teba. Jednoduchý a svieži dip, vhodný na každú Zobraziť celý popisAk ťa už nebaví starý dobrý hummus a hľadáš zmenu, tak toto je recept pre teba. Jednoduchý a svieži dip, vhodný na každú garden party, oslavu, na desiatu, či len tak k telke.

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1 strúčik
2 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán premy a preventívne popichaj nožom, aby pri tepelnej úprave neexplodoval a polož ho na gril. Za častého otáčania griluj asi 20 minút, alebo až kým nebude baklažán zvnútra mäkký. Fungovať bude aj grilovacia panvica, dokonca aj keď ho pomažeš olejom a upečieš domäkka v rúre.

  2. 2

    Hotový baklažán vyber z grilu, rozkroj ho napoly a nechaj vychladnúť. Následne ho vydlab z kožky pomocou vidličky a nechaj z neho odkvapkať prebytočnú vlhkosť - napríklad v sitku, alebo pomocou sušičky na šalát.

  3. 3

    Takto spracované vnútro baklažánu vlož do mixéru, spoločne s ošúpaným cesnakom, tahini, citrónovou šťavou a štipkou soli. Dôkladne premixuj. Pre extra dymovú príchuť môžeš prisypať aj kúsok údenej papriky. Po premixovaní prípadne dolaďuj soľou a citrónovou šťavou.

  4. 4

    Podávaj dozdobené lístkami petržlenovej vňate, spolu s pita chlebíkom, alebo napríklad stonkovým zelerom, naanom, tortilla čipsami, či krekrami.

  5. 5

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

farbuska
Toto veľmi ľúbim. Trocha údenej chuti možno docieliť aj pridaním údenej soli namiesto údenej papriky.
mijaita
No vidis, ja ho delam moc rada, ale nemixuju, jen "vidličkuju" aby byly kousíčky lilkové. Tak mi kdysi radila pani z Jordanska a taky kde jsem si ho dala, vzdycky byl tak. Samozrejme, je to jedno, kazdemu chutna jinak. Na jeden baklazan lzici tahini, stroužek cesneku Jasne citron, olej. Vyzkoušej, vychutnas si lilek :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia