Ázijské rezance
Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept)
Autor receptu: norikus
Recept som rozdelila na základné
suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso
môžeme vynechať a výsledné rezance
budú aj tak chutiť skvelo a nič im
nebude chýbať :)
8 porcií |
10 (+ namáčanie) minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny. Na obrázku mi chýbajú dve základné suroviny - mrkva a cibuľa.
- Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Ak sú plátky príliš dlhé, môžme ich prekrojiť na polovicu
- Cibuľu nakrájame na veľké kusy a mrkvu najskôr na kolieska, tie si pridržíme a nakrájame ich na pásiky.
- Vajíčka v miske rozhabarkujeme a pridáme 2 lyžice rybacej omáčky.
Cibuľu dáme smažiť na veľký plameň a keď začne chytať farbu, pridáme k nej na kraj panvice či woku vajíčko.
- Počkáme, kým je vajíčko takmer hotové a rozbijeme ho vareškou na malé kúsky.
Pridáme kuracinu a prevraciame jednotlivé kúsky, aby sa opiekli zo všetkých strán. Opekáme krátko, možno 3 minúty.
- Pridáme nakrájanú mrkvu, opekáme krátko, 2 minúty a skontrolujeme, či je mrkva jemne osmahnutá, ale stále chrumkavá.
Skontrolujeme aj mäso - skúsim vareškou prekrojiť kúsok a ak to ide jednoducho, mäso je hotové.
- Rezance sme si namočili cca na pol hodinku do teplej vody.
Nie je potrebné ich variť.
- Pridáme rezance do woku.
Pridáme tmavú sójovú omáčku.
Podľa potreby môžeme pridať ešte aj lyžicu rybacej omáčky.
Premiešame a odstavíme.
- Nakoniec pridáme nakrájanú pekinskú kapustu, prípadne papriku alebo inú zeleninku, ktorú chceme, aby chrumkala a premiešame.