Pečené kuracie prsia
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Autor receptu: podravka
Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.
Postup
- Kuracie prsia posypeme korením na zlaté kurča, pokvapkáme olejom a necháme 10 minút marinovať. Potom dáme do pekáča alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, dokým nebude koža chrumkavá.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
- V panvici si dochrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kúsky. Opečenú slaninu vyberieme z panvice a do panvice dáme maslo a olivový olej. Keď sa zahrejú, pridáme zemiaky a dozlatista ich opečieme.
- Pridáme hrášok, bazalku, soľ, korenie a trošku vody. Prikryté panvicou dusíme cca 15 minút, dokým nebude zelenina hotová.
- Hotovú zeleninu zmiešame so slaninou a posypeme petržlenovou vňaťou.
- Šťavňaté mäsko podávame s aromatickou zeleninou.
- Rada: Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná.