Pečené kuracie prsia

Aromatické kuracie prsia so zeleninou

Autor receptu: podravka

Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia posypeme korením na zlaté kurča, pokvapkáme olejom a necháme 10 minút marinovať. Potom dáme do pekáča alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, dokým nebude koža chrumkavá.
  3. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  4. V panvici si dochrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kúsky. Opečenú slaninu vyberieme z panvice a do panvice dáme maslo a olivový olej. Keď sa zahrejú, pridáme zemiaky a dozlatista ich opečieme.
  5. Pridáme hrášok, bazalku, soľ, korenie a trošku vody. Prikryté panvicou dusíme cca 15 minút, dokým nebude zelenina hotová.
  6. Hotovú zeleninu zmiešame so slaninou a posypeme petržlenovou vňaťou.
  7. Šťavňaté mäsko podávame s aromatickou zeleninou.
  8. Rada: Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná.