« Naspäť na tento recept

Aromatické kuracie prsia so zeleninou verzia na vytlačenie

Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.

Autor receptu: podravka

Postup receptu

Kuracie prsia posypeme Podravkou Natur, pokvapkáme olejom a necháme 10 minút marinovať. Potom dáme do pekáča alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.

Posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, dokým nebude koža chrumkavá.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

V panvici si dochrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kúsky. Opečenú slaninu vyberieme z panvice a do panvice dáme maslo a olivový olej. Keď sa zahrejú, pridáme zemiaky a dozlatista ich opečieme.

Pridáme hrášok, bazalku, soľ, korenie a trošku vody. Prikryté panvicou dusíme cca 15 minút, dokým nebude zelenina hotová.

Hotovú zeleninu zmiešame so slaninou a posypeme petržlenovou vňaťou.

Šťavňaté mäsko podávame s aromatickou zeleninou.

Rada: Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná.

Suroviny




4
porcie
45
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist