Anglické fašírky
Foto: bambulkaaa
Tento recept som našla na internete troška som si ho upavila no výsledok bol mňam :) Tá omáčka je chuťovo zaujímavá taká sladko kyslá Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete troška som si ho upavila no výsledok bol mňam :) Tá omáčka je chuťovo zaujímavá taká sladko kyslá a do toho chuť z fašírok nám to doma moc chutilo recept mal úspech tak som sa rozhodla po dlhšej dobe že sem tento recept pridám hádam niekoho zaujme ;)
Suroviny
500 g (alebo bôčik pomlieť) |
|
100 g |
|
100 g (alebo bravčové) |
|
100 g (alebo bravčové) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 menší nakrájaný ks |
|
50 g |
|
100 ml |
|
200 g (tenké plátky) |
|
Omáčka: | |
2 ks |
|
3 PL |
|
1 orech |
|
1 PL (alebo trstinový) |
|
1 PL |
|
1 kopcovitá PL |
|
|
|
|
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si mäso: ak máte bôčik, tak si ho pomelte, tak isto aj orav. slaninu, pečienky a srdcia. Maslo 1 pl kopcom roztopíme a orestujeme si na ňom nakrájanú cibuľku a medzi dlaňami rozdrvenú šalviu a tymian. Pridáme si to aj s výpekom k mäsu. Pridáme soľ, korenie, strúhanku, mlieko a dôkladne premiešame. Urobíme si guľky veľké ako tenisové loptičky.
-
2
Každú mäsovú guľku obalíme z oboch strán v anglickej slanine.
-
3
Na panvici zohrejeme olej a z každej strany fašírky opečieme, aby sa v nich uzavrel tuk a preložíme ich do vyššieho pekáča ja som dala aj papier na pečenie v celku cez dno aj boky. Urobíme si omáčku: do výpeku z fašírok si pridáme troška masla alebo oleja opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme cukor premiešame a pridáme 1 pl octu (ak máte môžete, použiť miesto obyčajného balsamikový, ten dajte 2 PL ), restujeme, nech sa nám ocot trocha vyparí. Pridáme múku, necháme ju popražiť a zalejeme to vývarom (ja som dala slepačí, ale dajte si podľa seba zeleninový alebo hovädzí), pridáme ml. korenie, ak treba soľ. Omáčkou zalejeme fašírky, asi tak do polovice, ak je málo omáčky, dolejeme vodou alebo vývarom, plech zakryjeme alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry 180 °C na 1 hod. 15 min. Po dopečení odstránime alobal a ak treba, necháme odkryté ešte zapiecť 5 - 8 min. ,no ak je slaninka prepečená, tak radšej už nedopekať nech nemáme slaninu vysušenú, stvrdnutú. Ako príloha zemiaková kaša. Prajem Vám dobrú chuť :)
Pravdu!? Neviem mňa takéto niečo ani nenapadlo mne sa recept páčil odskúšala som ho veľmi nám chutilo tak som sa rozhodla ho sem pridať pre inšpiráciu niekoho koho tento recept zaujme ako mňa ;) Pani mala pri recepte napísaný názov ,, faggots ,, a podľa toho čo tam písala je to recept zo starej anglickej kuchyni ktorá už pomaly zaniká a táto nová generácia už staré recepty nepozná. Asi tolko Ti môžem k tomu napísať...
www.google.it/?gws_rd=ssl#q=faggots+and+peas&spf=...
www.thespruce.com/classic-british-faggots-recipe-435283...
Ďakujem Ti za pekný komentár ♡ Ja sa už veru nenechám odrádzať tu na Vareche žiadnemu rýpačovi a pár ich tu teda je asi sa doma veľmi nudia mali by už začať variť a potom by im nechodili po rozume takéto hlúposti a nepodstatné veci ako názov receptov a pod. ... ;)
Peknu sobotu!
Napísala si to krásne
Inak recept sa mi pozdáva, ukladám do KK.
Lebo je to obalené v angl. slanine, asi. :-)
Dopísala som to maslo do postupu ;) Ďakujem za upozornenie aj za komentár ;)
2. Angličania nemajú kuchyňu, iba jedlo.
Máš pravdu však aj preto som nereagovala na komentár od ,,Hadik,, ... Mojej rodinke chutilo a ja som im navarila s láskou a to je pre mňa dôležité a podstatné :) A ak niekto vyskúša tento receptík a bude aj chutiť to ma bude iba tešiť a ak by aj nie to nevadí lebo milión ľudí milión chutí ;)
No predsa tá "anglická slanina"...keď použiješ oravskú slaninu, tak to budú oravské fašírky...:-)
oravská slanina je zomletá v guľkách
Tak ako vo francuzsku nepoznaju francuzske zemiaky anglicania nepoznaju slovensku anglicku slaninu...
Anglická slanina je druh slaniny, který pochází z anglosaských zemí.[zdroj?] V českých zemích se vyrábí z vepřového boku, který je vykostěn, neobsahuje tedy žebra či chrupavky a nemá s britským typem slaniny (tzv. back bacon) téměř nic společného.
Neber všetko tak vážne, veď humor je korením života.
O úrovni Wikipédie ako zdroja radšej pomlčím, ale študuj ju usilovne ďalej, o rok už možno aj nejakú diplomovku podľa nej napíšeš, napríklad na tému "Na slanine záleží: Komparácia senzorických vlastností oravskej, anglickej a gazdovskej slaniny".
Do prcic teraz si ma uplne poplietol, tak neviem co nam to tu predavaju, nepisem teoreticky o senzorickych hodnotach, ono to vyzera uplne inac v tych anglicky hovoriacich krajinach. Cheers
ma štveš, teraz neviem, či je to oravská, alebo anglická slanina. V každom prípade som ja ešte takú nevidela, a tom som toho videla už dosť. Ešte že máš zmysel pre humor :-)