Anglické fašírky

Anglické fašírky

Autor receptu: bambulkaaa

Tento recept som našla na internete troška som si ho upavila no výsledok bol mňam :) Tá omáčka je chuťovo zaujímavá taká sladko kyslá a do toho chuť z fašírok nám to doma moc chutilo recept mal úspech tak som sa rozhodla po dlhšej dobe že sem tento recept pridám hádam niekoho zaujme ;)

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si mäso: ak máte bôčik, tak si ho pomelte, tak isto aj orav. slaninu, pečienky a srdcia. Maslo 1 pl kopcom roztopíme a orestujeme si na ňom nakrájanú cibuľku a medzi dlaňami rozdrvenú šalviu a tymian. Pridáme si to aj s výpekom k mäsu. Pridáme soľ, korenie, strúhanku, mlieko a dôkladne premiešame. Urobíme si guľky veľké ako tenisové loptičky.
  2. Každú mäsovú guľku obalíme z oboch strán v anglickej slanine.
  3. Na panvici zohrejeme olej a z každej strany fašírky opečieme, aby sa v nich uzavrel tuk a preložíme ich do vyššieho pekáča ja som dala aj papier na pečenie v celku cez dno aj boky. Urobíme si omáčku: do výpeku z fašírok si pridáme troška masla alebo oleja opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme cukor premiešame a pridáme 1 pl octu (ak máte môžete, použiť miesto obyčajného balsamikový, ten dajte 2 PL ), restujeme, nech sa nám ocot trocha vyparí. Pridáme múku, necháme ju popražiť a zalejeme to vývarom (ja som dala slepačí, ale dajte si podľa seba zeleninový alebo hovädzí), pridáme ml. korenie, ak treba soľ. Omáčkou zalejeme fašírky, asi tak do polovice, ak je málo omáčky, dolejeme vodou alebo vývarom, plech zakryjeme alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry 180 °C na 1 hod. 15 min. Po dopečení odstránime alobal a ak treba, necháme odkryté ešte zapiecť 5 - 8 min. ,no ak je slaninka prepečená, tak radšej už nedopekať nech nemáme slaninu vysušenú, stvrdnutú. Ako príloha zemiaková kaša. Prajem Vám dobrú chuť :)