frezia nemá fotku

frezia

«1 2 3 »

Pikantné krevety Pikantné krevety Vaše

Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj pre tych, co si potrpia na svoju liniu. Po kratkej tepelnej uprave mate na stole velmi chutne, zdrave jedlo. Robime ich na vela sposobov, tento recept je celkom jednoduchy, zvladne ho aj zaciatocnik.

Pohankový šalát Pohankový šalát Vaše

Pohánka bola skôr považovaná za obilie chudobných. Po tom, ako lekári objavili zdravotný význam pohánky, slávi táto rastlina návrat do našich jedálnych lístkov. Vzhľadom a chuťou sa podobá ryži, pohánkové zrná sa spracovávajú na krúpy a jemnú hnedastú múku. Pohánka bola celé desaťročia podceňovaná, pritom nám prináša z pôdy zvlášť cennú biolátku - rutín (vitamín P).

Chrumkavá cuketa Chrumkavá cuketa Vaše

Aby tu tej cukety nebolo malo,pridavam aj ja este jeden recept. Piekla som kurca na pive a moj manzel mal za ulohu vymysliet prilohu. Tak toto vytvoril.

Pasta con verdure Pasta con verdure Vaše

Lahke jedlo,nielen pre vegetarianov. Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam vitamíny zo zeleniny a hodnotne nenasýtene mastne kyseliny.

Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami (fotorecept) Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami (fotorecept) Vaše

Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice do konca júna. Sezóna trvá až do neskorej jesene a necháva veľa príležitostí užiť si pekne a chutne jedlé huby často.

Antipasti misti Antipasti misti Vaše

Taketo nieco prinesieme,ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku,alebo to robime doma ako predjedlo,alebo prilohu. Je to velmi variabilne,mozete pouzit zeleninu,ktoru prave zozeniete. Mnozstva pouzite podla toho,aku velku misu chcete urobit. Tato je 40x60 cm.

Osviežujúce cuketové predjedlo Osviežujúce cuketové predjedlo Vaše

Osviezujuce,lahke predjedlo dobre padne hlavne v tychto horucich dnoch.

Grilovaná roštenka (Entrecote) Grilovaná roštenka (Entrecote) Vaše

Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by ste mali určite venovať pozornosť kvalite použitého mäsa. Co asi urobit s nádherným kúskom roštenky? Prosim,vyskusajte!

Saltimbocca alla romana (fotorecept) Saltimbocca alla romana (fotorecept) Vaše

Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne. Skladá sa z prazeneho teľacieho mäsa so susenou šunkou a šalviou.

Orientálna zeleninová polievka s cícerom a čerstvým koriandrom Orientálna zeleninová polievka s cícerom a čerstvým koriandrom Vaše

Velmi zdrava aromaticka polievka bohata na vlakniny a vitaminy E a C

Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob Vaše

Azijska kuchyna je fantasticka,zdrava,aromaticka,jednoducha a velmi rychla.

Jahodovo-tvarohová torta Jahodovo-tvarohová torta Vaše

Velmi lahka torta,neobsahuje skoro ziadnu muku a v jednej porcii su iba 2 gramy tuku. Mozu si ju dovolit aj ti,co su prave na diete. Ja som miesto cukru pouzila steviu . Tu nevazim,vzdy ochutnam. Namiesto tvarohu mozete pouzit jogurt a rozne ine ovocie.

Spaghetti alle cozze - Spaghetti so slávkami (fotorecept) Spaghetti alle cozze - Spaghetti so slávkami (fotorecept) Vaše

Toto jedlo patri medzi najoblubenejsie v Taliansku.

Orecchiette con cima di rapa Orecchiette con cima di rapa Vaše

Cime di rapa,po slovensky listy z kvaky, orecchiette po slovensky uska. Je to stary taliansky recept,pochadzajuci z Apulie. Listy kvaky maju velmi zaujimavu,pikantnu chut. Toto jedlo sa pre jeho vynimocnost rozsirilo nielen do celeho Talianska,ale vari sa aj v Nemecku v dobrych Trattoriach.

Sicilsky matjesovy salat Sicilsky matjesovy salat Vaše

Ryby su u nas velmi casto na stole. Tentoraz sme si urobili salat s jemne marinovanym sledom. Slede obsahuju predovšetkým veľa omega-3 mastnej kyseliny. Početné štúdie ukazujú dôležitosť týchto špeciálnych tukov pre zdravé srdce a obehovy systém Omega-3 zlepšuje okrem iného, prietok krvi a tým sa zabráni nebezpečným krvným zrazeninam.

Pečený kamenáč (fotorecept) Pečený kamenáč (fotorecept) Vaše

Kamenáč, (Steinbutt,Rombo,Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi. Toto je jeden z nich.

Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte Vaše

Co su pre nas jablka,pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby. Kedze sa najviac pouzivaju v surovom stave,su bohate na vitamin C. Citrusove ovocie a hlavne grapefruit znizuju cholesterol a spaluju tuky.

Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico) Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico) Vaše

Tento recept pochadza z krajiny mojho manzela,Talianska.On to aj varil. Velmi radi jeme ryby a losos,bazalka a musle spolu velmi dobre ladia.

Mrkvovo-zázvorová polievka Mrkvovo-zázvorová polievka Vaše

Velmi zdrava polievka. Prave v tomto zimnom obdobi rozohreje cely organizmus. Časť beta-karoténu v mrkve je premenený na vitamín A, zvyšok ako antioxidant chráni bunky v tele. Prostredníctvom ľahko stráviteľneho cukru z mrkvy, lahodi traviacemu traktu. Od mnozstva pouziteho zazvoru je velmi pikantna.

Pikantný zajac so zeleninou Pikantný zajac so zeleninou Vaše

Velmi zdravy a chutny recept, prevonany bylinkami,obohateny vitaminom B3, B12.a A. Vhodny pre milovnikov zdravej vyzivy a niecoho noveho.


«1 2 3 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist