20 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
26 dkg |
|
3/4 pohára |
|
3/4 pohára |
|
26 dkg |
|
1 bal |
|
5 ks (na sneh) |
|
2 PL |
|
PLNKA: | |
1/2 l |
|
2 ks |
|
25 dkg (vymiešané) |
|
15 dkg |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
CESTO: Žĺtka miešame s pr. cukrom, +voda + olej. Potom pridáme múku, pr. do pečiva, sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice dáme kakao, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (do jednej tmavé, do druhej svetlé) necháme na vrchu formy voľné asi tak veľké ako palec. Obidva cestá pečieme naraz.
- 2
PLNKA: Mlieko a zl. klas uvaríme na kašu. Vmiešame maslo, ml. cukor, van. cukor, žĺtko a rum. Do toho vmiešame vychladnutú kašu.
- 3
Upečený koláč krájame po ryhách z formy a zliepame plnkou. Skladáme raz svetlé, raz tmavé cesto. Ukladáme až do dlhého múčnika, polejeme čokoládou. Krájame šikmo... DOBRÚ CHUŤ .. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu