
Šalát s camembertom a orechmi
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Camembert a hrušku nakrájame a poukladáme na rukolu.

Kôprové zemiaky s prepusteným maslom
Celoroční, výborné, rychlé jídlo. Čerstvý, voňavý kopr je nejlepší, ale i v...

Šalát Bejrút
Tento recept niekedy velmi davno hovoril v TV moderator Jan Rosak. Vtedy som si ho zapisala,...

Kuracie srdiečka s balzamikovou omáčkou a grilovaným ananásom
Je to naozaj dobrota. Tento recept som chcela vyskúšať už odvtedy, čo som ho videla v niektorej z relácií o varení....

Cookies z ovsených vločiek
Maslo roztopíme, pridáme ovsené vločky, chvíľu necháme. Potom pridáme zvyšok surovín (múky nie je...

Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob
Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....

Šalát z nezrelého manga
Síce šalát, ale je komplexný a hlavne thajský - to máme radi!

Letné cestoviny
Veľmi rýchle a dobré jedlo. Máme radi rajčinky a bazalku a cez leto to robievame pomerne často....

Restovaná ryža s paprikou
Jednoduché a rýchle jedlo, ktorým odľahčíte stravu po Vianociach.

Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi
Ak vás už nudia tradičné nátierky na raňajky či desiatu, tak určite vyskúšajte túto z konzervovanej...

Syrové waffle
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.

Osviežujúci jahodový šalát s granolou a lieskovcami
Receptov, kde si pochutíme na jahôdkach je už naozaj mnoho. A tak som prišla na...

Uhorkovo-paradajková omáčka
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....

Stir-fry zelenina v mandľovej omáčke s ryžou
Vo wok panvici si zohrejeme olej. Nakrájanú cibuľku a papriku orestujeme a zároveň pridáme zvyšnú stir-fry zeleninu...

Limetový tvaroh s kivi
Limetovú šťavu vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh vyšľahaný s práškovým cukrom a medom.

Brokolicová polievočka
Brokolicovú polievku varím veľmi rada a často, ale keďže nepoužívam do nej mliečko ani smotanu...