
Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...

Jablkové obojstranné rezy
Ak mate ešte minuloročné jablká, tak ako ja, tak ich využite na takýto obojstranný koláč. Samozrejme, že...

Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)

Štrúdľa s jablkami, orechami a brusnicami
… te Flérkó-mámo a depak só dvéřka z té kadibudky? Toš si slepé pazgřivče, nebo nevidíš,...

Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou
Veľmi jednoduchý obed z jahňacieho mäsa.

Polenta s hubami a cuketou
Námet na rýchly obed alebo večeru pred nastávajúcou sezónou cukiet....

Orechovník
Žĺtky s cukrom a trochou vody vymiešame do peny. Postupne pridávame vyšľahané bielky a orechy premiešané s múkou a práškom...

Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....

Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...

Sütlaç s vanilkou a broskyňovým pyré
Sütlaç (sutlač) je jeden z mojich najobľúbenejších tureckých dezertov. Asi preto že je veľmi podobný...

Malinový zákusok bez vajec
Chcela som upiecť niaky koláčik, len som nevedela aký až nato že som doma nemala ani...

Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!

Margot kocky
Čokoládu postrúhame a zo všetkého urobime masu, upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu, ...

Francúzke karamelové kocky
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žltky a zľahka vmiešame múku s práškom do...

Bryndzové pirohy z tvarohového cesta
Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...

Rizoto s kuracím mäsom a lekvárom
Toto jedlo sme začali robiť odkedy som začala kojiť a moj jedalníček sa výrazne musel prispôsobiť maličkému....

Stir fry - kuracie prsia so zázvorom a zeleninou
Kuracie prsia pokrájame na približne 2 cm kúsky, jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, cesnak na...

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

Ryžový koláč II
Pre tých ktorí majú radi čokoládu, urobila som trochu zmenu recept -Ryžový koláč I - má...

Gratinované paradajky s bazaličkou voňavou
Moja „najsamkrajšia a najsamlepšia“ milovaná ½ mi dala „ultimátum“: buď sa zmestím do „bikín“, alebo prestaneš...

Hroznová bublanina
Zmaknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žltkami. Pridáme citronovú šťavu, vanilínový cukor, polohrubú múku...

Portugalský rýžový pudink s mangovou omáčkou
Rýži nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby sahala 2 cm nad rýži. Přivedeme...

Diabolské kura
(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....

Cappuccino aroma
Cappuccino je pravé espresso pripravené v cappuccino šálke s pridaním napeneného mlieka. Príprava aroma cappuccina je...

Korenisté morčacie medailónky s feta plnkou
Inšpiráciu na prípravu morčacích medailónkov som našla v "receptomate", ktorý som nedávno spomínala pri inom z...