Výborný rebarborový koláčik.Veľmi dobre chutí teplý so zmrzlinou.Jarná dobrota...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmes orieškov (použila som mandle a lieskovce) posekáme.15 g masla roztopíme,pridáme 100 g kryštálového cukru,škoricu, oriešky a zmiešame.Zmes si odložíme.
-
2
Zvyšné zmäknuté maslo vymiešame s trstinovým (alebo hnedým) cukrom a veľkým vajíčkom.Pridáme smotanu, múku,soľ a prášok do pečiva.Vymiešame cesto,dáme do vymastenej a múkov vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.Kúsky očistenej rebarbory poukladáme na cesto.
-
3
Orieškovú zmes rovnomerne uložíme na rebarboru.Dáme piecť do vyhriatej rúry na hodinu.
-
4
A takto vyzerá koláčik po upečení.Najlepší je ešte teplý a so zmrzlinkou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu