Jarný koláčik

mirkatarby - fotkamirkatarby, 6. mája 2013

Výborný rebarborový koláčik.Veľmi dobre chutí teplý so zmrzlinou.Jarná dobrota...

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
100 g
220 g
štipka
1 ks
1 ks
250 g
150 g
1 ČL
300 g




Postup

  1. 1

    Zmes orieškov (použila som mandle a lieskovce) posekáme.15 g masla roztopíme,pridáme 100 g kryštálového cukru,škoricu, oriešky a zmiešame.Zmes si odložíme.

    Jarný koláčik - obrázok 1
  2. 2

    Zvyšné zmäknuté maslo vymiešame s trstinovým (alebo hnedým) cukrom a veľkým vajíčkom.Pridáme smotanu, múku,soľ a prášok do pečiva.Vymiešame cesto,dáme do vymastenej a múkov vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.Kúsky očistenej rebarbory poukladáme na cesto.

    Jarný koláčik - obrázok 2
  3. 3

    Orieškovú zmes rovnomerne uložíme na rebarboru.Dáme piecť do vyhriatej rúry na hodinu.

    Jarný koláčik - obrázok 3
  4. 4

    A takto vyzerá koláčik po upečení.Najlepší je ešte teplý a so zmrzlinkou.

    Jarný koláčik - obrázok 4

Diskusia k receptu

ebaka
Koláčik vyzerá prudko jedlý a pre nás dvoch s manželom ako stvorený...idem do záhrady na rebarboru...O-))))narobila si nám chúúúťky
ebaka
koláčik upečený a okoštovaný....je výborný...dík za rcp
používateľ nemá avatar
ixi
ixi
Vyzerá veľmi chutne.Dnes skúšam...dám vedieť ako to dopadlo.
cesminaz
V zivote som este nejedla rebarboru,ale "TOTO" vyzera tak skvele a este s tou zmrzlinou...musim vyskusat ;-DD
mirkatarby
Urcite rebarboru ochutnaj,teraz je jej sezona a kolaciky su fajnove.Este mi zopar kusov zostalo,tak budu muffinky.Aj obycajna bublanina s rebarborou je dobra.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia