
Hlivovo-syrová nátierka
S chuťou sa dá vyhrať podľa množstva pridaných ingrediencií.

Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou
Mäso zomelieme, pridáme navlhčené a vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie a dobre zamiešame...

Francúzske vajíčka
Zapekané vajcia uvarené na tvrdo na francúzsky spôsob, s olivami, paradajkami a pórom :O)

Čoko nátierka
Toto je veľmi jednoduchý receptík. Rada si ho pripravujem vždy večer pred školou, aby som...

Polievka z hlivy ustricovitej
Všetku zeleninu nakrájame na rezančeky, cibuľu najemno, toto všetko mierne orestujeme na oleji, zasypeme...

Syrové slimáky
Posledné dni vianočných sviatkov sú pred nami. Ak na Troch kráľov čakáte návštevu, skúste pripraviť...

Tortičky s karamelovo - kakaovým krémom/vegan
Do misy nalejeme sójové mlieko a pridáme jablčný ocot. Metličkou rozmiešame a necháme stáť 5 minút....

Špenátová omáčka bez múky
Keď nemusím tak nepoužívam muku na zahustenie, ale zemiaky. Tak som si aj špenát tak upravila...

Horné kuracie pedále s čubricou na vínku
Moje najoblúbenejšie jedlo. Na akýkoľvek deň. Jednoduchá príprava, a chuť vynikajúco a pritom jednoducho...

Zeleninová horčica /pochúťka/
Blíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok...

Krém na Parížsku tortu
tortový korpus je možné zakúpiť, šikovnejšie si môžu upiecť. na parížsky krém potrebujeme 3 smotany na šľahanie...

Muchotrávka - jedlá
Pripravila som obloženú misu s klasickým zemiakovým šalátom, ale v strede je...

Bandurky na kvašno s veselou príhodou
Jedná sa o "obyčajné" zemiaky na kyslo obohatené o produkty uložené v mrazničke , ktoré je...

Ryžovo-jogurtový pohár s marhuľami
Guľatú ryžu si prepláchneme a zalejeme vodou trošku nad jej povrch. Pridáme štipku soli, trošku...

Prekladané sójové plátky
Chutné sýte jedlo inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.

Medovníková chalúpka
Kamarátka kúpila v , , KAUFLANDE, , perníkovú chalúpku, s tým, že ju poskladá a bude...

Maková bábovka s džemom
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme ostatné suroviny okrem džemu a poriadne vymiešame.

Moje prvé guľky z burizónov
Včera som robila Dobošový jednoduchý rez a zostala mi polovica salka, alebo skôr nik ho neobjavil......

Zemiakový syr
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak...

Rebarborovo-škoricový džem
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom,...

Deň pred výplatou - kompletné menu
Stravovacie návyky väčšiny slovenských rodín sa menia podľa dátumu ako ďaleko je pred a po výplate...

Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...

Varená plnka jednoduchá
Ide veľká noc a bez plnky si to neviem predstaviť sýty pečený variant mám zakázaný tak vám...

Bábovka s prekvapením
Toto je ďalší veľmi jednoduchý a kreatívny spôsob ako ozvláštniť takmer každé vaše cesto na bábovku, ...

Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)
Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste...