S mores cupcakes fotorecept

adkas - fotkaadkas, 1. augusta 2012
S mores cupcakes (fotorecept)
Foto: adkas

Obcas sa stava,ze vysledny efekt nenaplni vase ocakavania. Presne tak to bolo pri tychto cupcakes. Pred casom som ich videla na nete a velmi sa mi zapacili.Dokonca kvoli nim som chcela vlastnit flambovaciu pistol. Presiel nejaky ten cas a konecne som ich vyskusala. Moje ocakavania neboli naplnene. Vzhladovo efektne, ale chutovo nic moc. Recept je v poriadku ( co sa postupu a ingrediecii tyka) , tak som sa rozhodla ho pridat. Mozno niekomu ulahodia. Ved kolko ludi, tolko chuti...

24
porcií
30 minút
príprava
18 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
150 g
80 g
1 KL
3/4 KL
2 ks
125 ml
75 ml
2 KL (pripadne 1 vanilkovy cukor)
125 ml horuca
na podlozku:
180 g
80 g
1 PL
sneh:
4 ks
240 g
stipka
100 g , prip. posekana cokolada

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mlete keksiky, praskovy cukor, rozpustene maslo spolu dobre premiesame, kym sa spoja v komaktnu hmotu

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cca 1 a1/2 KL rozdelime do papierovych kosickov a dobre utlacime. Pomohla som si malym poharikom. Dobre utlacte, inak sa vam po upeceni bude tato keksikova podlozka rozpadavat.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na utlacenu keksikovu zmes dame coko chipsy (prip. nasekanu cokoladu) a dame do rury zapiect na 6-7 minut pri teplote 175 stupnov C. Nechame ochladit a potom nato davame cesto a spolu upecieme .

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiesame preosiatu muku, praskovy cukor, kakao, prasok do peciva, soda bicarbonu.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vajcia, mlieko, olej, vanilkovy extrakt ( prip. vanilkovy cukor) naslahame a pridame sypke suroviny. Vsetko dobre premiesame, kym sa masa zjednoti.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridame horucu vodu a dobre premiesame. Cesto je takej hustejsej konzistencie.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto naplnime do 3/4 -tin papierovych kosickov. Pecieme vo vyhriatej rure na 175 stupnov C cca 18 minut.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upecene, trochu popraskane, ale vraj to tak ma byt:). Zakryje to snehova ciapocka, takze je to ok.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame cukor a prelozime nad paru a slahame 7-10 minut nad parou. Bielka su biele, leskle a metlicky zanechavaju stopy.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prelozime do cukrarenskeho vrecka a nanesieme na cupcakes snehove ciapocky.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pomocou flambovacej pistole ich osmahneme , aby ziskali pekny "opaleny" vzhlad.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    asi tak nejako:))) ak nemate flambovaciu pistol, mozete dat pod gril alebo len do rury, ale v rure nebudu tak pekne "opalene"

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    v reze. Z uvedenych surovin mi vyslo 24 cupcakes v stredne velkych papierovych kosickov.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    xxxx

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Ted kralovnou jsem jaaaa....:)))

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ozaj vyzeraju! uprimnot sa rata.
A mas pravdu, niekedy tie fantasticky krasne kolaciky na obrazku sklamu na plnej ciare. Hlavne v tejto casti, kde teraz zijem;
Nase dobroty naopak este tu nikoho nesklamali a uspech fantasticky- pre nas aj beznymi kolacikmi nehovoriac o zakuskoch;
A flambovacia pistol je pre taketo veci ozaj najepsia.
Síce roboty ako na kostole, ale vyzerajú náramne dobre. A neprišla si na to, čo tej chuti chýba? Možno by sa dali vylepšiť, aby chutili primerane vzhľadu. Od oka by som povedala, že v recepte to prehnali s kypridlami, lebo aj prášok aj sóda bicarbona a to celkom dosť na 250g múky, podľa by stačilo jedno alebo druhé. Ak ťa ten recept ešte úplne neotrávil a budeš ich skúšať znovu, skús jedno vynechať, možno pomôže.
suhlasim, ze mozno potrebuju trosku vylepsit, hoci vyzeraju skvele... vyzeraju trosku suche, tak by sa mozno hodili nejake visne alebo ine ovocie pridat po zapeceni prvej vrstvy a na to dat cesto a upiect ;-)