Pivní rohlíky fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 8. februára 2014
Pivní rohlíky (fotorecept)
Foto: gordonko

recept z vebu ...vyskúšal som ho

12
porcií
60 minút
príprava
15 - 20 minút
na 200 °C

Suroviny

3,5 hrnčeka
1 ks
1 PL
1 ČL (bolo jej málo)
1 hrnček
1 ČL
1 ks (kocka)
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kvások si spravíme z ližičky cukru , ližice mlieka , trochu piva a 3/4 kocky kvasníc .... dal som celé

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    recept hovorý 3 a pol hrnčeka múky .... z balíka mi ostalo pol hrnčeka , tak som tam dal celé kg múky - preto som dal aj celé kvasnice. do preosiatej polohrubej múky som zamiešal ližičku soli - treba dať viac ,bolo to málo slané .... urobíme jamku a do nej nalejeme rozrobený kvások

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ked začne kvások robiť bublinky pridáme žltok , 0,5 dcl oleja , hrnček piva

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a vypracujeme cesto ,ktoré potom necháme pod utierkou 40 - 50 minit nakysnúť

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cesto rozdelíme na 12 dielou ,

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a jednotlivé kúsky vyvalkáme do trojúhelníku ..... mne sa podarili iba dva zo 6 cesto stočíme na rožok uložíme na plech a necháme ešte podkysnúť

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ja som sa pohral aj s pletenkami ...... trúbu predohrejeme na 200°C medzitým som zmiešal bielok z mliekom a stým ponatieral nakysnuté cesto

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    posypeme hrubozrnou solou a potom rascou ...... pečeme 5 - 7 min. na 200°C , potom prepnúť na teplovzduch asi 10 min ..... kým nebudú do zlatova

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    DOBRU CHUŤ ... mne chutia z mliekom .... po hodine zbyli iba 3 kúsky

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...tieto sú viac ako dozlatova

    Pivní rohlíky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

jozka2
vyzeraju ako z pekarne tie nase za sociku.
radost
@gordonko
si usilovný..šikovný..
aspoň raz do mesiaca by si mohol sem ku nám prísť na pracovný pobyt..nechceš..?? nuž..bez rožkov budem..čo mám robiť..??..!!..:-)
luss44
krásne chrumkavé rožky, no keby mi toto chlap napiekol na raňajky... máš veľkú pochvalu, s pivom som ešte neskúšala, ukladám si rcp
tatranka
Tiež sa mi tento recept zapáčil a zvolila som si ho na pridanie na Varechu.Rožky som od vtedy piekla už druhý krát,len som zmenila múku.Dala som pšeničnú hrubu múku a výsledok sa mi veľmi páčil.Z polovice cesta som spravila rožky a z druhej 2 bagetky.pridávam foto.Pivné rožky a z hrubej pšenice.

anic
tatranka krásné pečivo,a z hrubé má jakou strukturu,to mně nenapadlo,používám polohr.
pivní rohlíky peču trošku jinak ale jsou skvělé
anic
Gordonko: za tu krásu jasné hvězdné nebe 5*
tatranka
@anic očakávalo by sa,že pridaním hrubo namletej múky bude cesto hutné.No opak je pravdou. Je ľahučké a aj štruktúra zodpovedá tej ľahkosti.V čase,keď som fotila,som mala pečivo horúce.
tiginko
obdivujem tvoju šikovnosť v kuchyni @gordonko. Ja mám veľmi šikovného a múdreho toho môjho nevariaceho chlapa, ale niekedy trošičku v kútiku duše závidím ženám, ktoré aspoň na chvíľu vystrieda v kuchyni milujúci manžel a prekvapí ich takýmito dobrotami...
mariamka
tiez skladam poklonu k tvojmu umeniu @gordonko , rohlicky a najma ta pletenka je velmi vydarena, @tiginko ma pobavila, ja tiez mam mojho z podobnej kategorie,, mali by klonovat @gordonka miesto tej Dolly :)
zuzkabluzka
krasne pecivo, @gordonko a kedze tiez patrim do skupiny ako dve damy vyssie, o chlapovi v kuchyni mozem len snivat, o to viac obdivujem tvoje umenie ;)
zdenka1009
Tie tri rohlíčky nemajú chybu aj mne by chutili z mliečkom, tak na večeru...môj muž vie navariť, ale piecť sa ešte nenaučil...dávam ti päť hviezd:-)
marianne
darmo,raz sikovny chlap..s pivom som este nepiekla,mas ich utesene,ukladam si
gordonko
@tatranka , @luss44 , @radost , @kuchticka , @jozka2 , @anic , @terinka55 , @tiginko , @mariamka , @zuzkabluzka , @afataga , @bambulka51 , @zdenka1009 , @marianne , @valeri , @smajliqa ,@medovn íček ...ĎAKUJEM vám ,,dievčence,, ... dnes som ich robil zasa z obmenou: kg hladkej , a mlieko na miesto piva ...už som si dal aj pozor na trúbu ...čo plech to inak peče ... zajtra možno skúsim ako @tatranka z hrubej múky ...škoda že stále neviem pridať obrázok - som asi nechápavý

eviana
@gordonko , rohlíky si krásne zrobil... a tie zapletanie nemajú chybu, krásne vieš pliesť :)
Vkladať obrázok Ťa rada naučím :)
elena
No tak s tou hrubou múkou to musím vyskúšať....robievam iba rezance s hrubou, ale za pokus to stojí....
kredenc
-Pivní rohlíky -
Gordonko, v Nitre sa už po slovensky nehovorí?
Ak sa Ti čosi nepáči, pozri si obrázok pri "tatranka 9:52"
gordonko
@tatranka dnes som robil z tej hrubej múky + trochu celozrnej - super cesto menej lepivé , aj rožky či pletenky sú OK - páči sa mi to
anic
tatranka děkuji za odpověď,určitě zkusím
breberka
Dobrý den,chtěla bych se zeptat-ten hrneček je 1/4 litru? Děkuji
gordonko
@Breberka (19.4.2016 17:25) .... nemeral som množstvo vody v ňom , je to ten bežný hrnček na čaj či kakao tušim má 3 dcl ved ono sa to vyrovná ked dáš menší hrnček dáš menej múky ,ale aj piva ...... neboj ono sa Ti to podarí

martab
Gordonko velmi sa mi pacia tvoje rohliky. Myslis, ze by sa mi mohli podarit aj z bezlepkovej muky?
martab
Prave som dopiekla rohliky. Su krasne a chutne. Tie pletenky si robil ako? Cesto si leb vygulal do sulceka alebo urobil rohlik a tak splietal? Dala som5*.
gordonko
@Martab neviem ako to je z bezlepkovou múkou , ja ju nepoužívam , iba raz som piekol pre kamošku bezlepkobý chlieb , viem že tam išlo málo vody .... ak si napiekla bezlepkové napíš sem , alebo pridaj recept ,, BEZLEPKOVÉ PIVNÍ ROHLÍKY ,, isto sa najdú ludia ktorý sa tomuto receptu potešia
martab
Prave ze som ich nepiekla a preto ma to zaujima. moj vnucik ma bezlepkou a bezlaktoznu dietu,
A tie pletenky su nadherne. Cesto si len vygulal do sulceka a tak splietal?
gordonko
@Martab .... ano vygúlať šúlky ,zapliesť a nechať ešte nakynúť ..... v pekárňach majú taký naparovák - zišiel by sa mi - rožky by boli lepšie nadýchanejšie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia