Foto: gordonko
recept z vebu ...vyskúšal som ho
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
kvások si spravíme z ližičky cukru , ližice mlieka , trochu piva a 3/4 kocky kvasníc .... dal som celé
-
3
recept hovorý 3 a pol hrnčeka múky .... z balíka mi ostalo pol hrnčeka , tak som tam dal celé kg múky - preto som dal aj celé kvasnice. do preosiatej polohrubej múky som zamiešal ližičku soli - treba dať viac ,bolo to málo slané .... urobíme jamku a do nej nalejeme rozrobený kvások
-
4
ked začne kvások robiť bublinky pridáme žltok , 0,5 dcl oleja , hrnček piva
-
5
a vypracujeme cesto ,ktoré potom necháme pod utierkou 40 - 50 minit nakysnúť
-
6
cesto rozdelíme na 12 dielou ,
-
7
a jednotlivé kúsky vyvalkáme do trojúhelníku ..... mne sa podarili iba dva zo 6 cesto stočíme na rožok uložíme na plech a necháme ešte podkysnúť
-
8
ja som sa pohral aj s pletenkami ...... trúbu predohrejeme na 200°C medzitým som zmiešal bielok z mliekom a stým ponatieral nakysnuté cesto
-
9
posypeme hrubozrnou solou a potom rascou ...... pečeme 5 - 7 min. na 200°C , potom prepnúť na teplovzduch asi 10 min ..... kým nebudú do zlatova
-
10
DOBRU CHUŤ ... mne chutia z mliekom .... po hodine zbyli iba 3 kúsky
-
11
...tieto sú viac ako dozlatova
mas krasne zemlicky, nam.
si usilovný..šikovný..
aspoň raz do mesiaca by si mohol sem ku nám prísť na pracovný pobyt..nechceš..?? nuž..bez rožkov budem..čo mám robiť..??..!!..:-)
pivní rohlíky peču trošku jinak ale jsou skvělé
Vkladať obrázok Ťa rada naučím :)
Gordonko, v Nitre sa už po slovensky nehovorí?
Ak sa Ti čosi nepáči, pozri si obrázok pri "tatranka 9:52"
ale školy som vychodil české
A tie pletenky su nadherne. Cesto si len vygulal do sulceka a tak splietal?