Chrumkavý Ferrero Rocher
Foto: razomzastolom
Zákusok je mimoriadne slávnostný, sladký, chrumkavý a veľmi voňavý. Poteší každého milovníka
sladkých zákuskov s mandľami.
Zdroj: https://youtu.be/erHB4fScSKM
porcií
príprava
na 175, 120 °C
Suroviny
2 kakaové pláty: | |
4 ks |
|
130 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
40 g |
|
40 g |
|
Meringue: | |
4 ks (cca 120 g) |
|
štipka |
|
240 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
200 g |
|
200 g |
|
(na zvlhčenie plátov) |
|
Postup
-
1
Kakaové pláty: Bielky (2 ks) vyšľahať s cukrom (65 g) do tuha, pridať žĺtky (2 ks) a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať múku (25 g), prášok do pečiva (1/2 ČL), kakao (20 g), olej (20 g), vymiešať do hladka. Cesto vyliať na plech 20×20 cm a piecť 35 minút pri 175 °C. Podobne upiecť ďalší plát.
- 2
Meringue: K bielkom pridať štipku soli, postupne práškový cukor a mixérom vyšľahať do tuha. Sneh z bielkov rozotrieť na plech 20×20 cm a piecť 150 minút (2,5 hodiny) pri 120 °C.
- 3
Krém: Mäkké maslo šľahať mixérom na vysokých otáčkach cca 10-12 minút do nadýchaného stavu, pričom postupne pridávať kondenzované mlieko.
- 4
Zostaviť v poradí: - kakaový plát navlhčený kávou, polovica krému, Nutella (100 g), mandle (100 g); - meringue, polovica krému, Nutella (100 g), mandle (100 g); - kakaový plát navlhčený kávou. Zákusok zľahka pritlačiť a vložiť na 12 hodín do chladničky. Ozdobiť podľa želania.
- 5
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/erHB4fScSKM
Tiež mandľový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja s mojimi biednymi pekárskymi schopnosťami sa do tohto zákuska nepustím, ale rada by som ochutnala.
No papier sa tam dava. Len v popise sa zabudol spomenut. 😕