Granadír

sissi29 - fotkasissi29, 25. februára 2011
Granadír
Foto: sissi29

Jednoducho a rýchlo.

4-6
porcie

Suroviny

4 ks, (stredne veľké)
1 balík
3 PL
1 PL
 na ochutenie
 na ochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky si umyjeme a uvaríme v šupke vo vode. Fliačky si uvaríme podľa návodu na obale.

    Granadír - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme na sitku na šalát. Pridáme k uvareným fliačkom.

  3. 3

    Na oleji si upražíme papriku, dávame pozor aby nám neprihorela a pridáme do fliačkov so zemiakmi. Ochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s kyslou uhorkou. Viem, že niektorí ludia dávajú cibuľu, iný zase slaninku alebo oboje. Môj syn nemá rád ani jedno ani druhé tak preto takto jednoducho.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ak by sa ma niekto spýtal, ktoré jedlo je moje obľúbené, povedala by som, že asi také nemám, ale ináč, granatír ( al. Granadiersky pochod ) mám veľmi rada, ale robím ho tak, ako ho mama robievala, túto druhú, rýchlu verziu som neskúšala, tak neviem, aký je rozdiel.: Pokrájam surové zemiaky nadrobno, dám ich na masť( tu je lepšia ako olej) na popraženú cibuľku zasypanú ml. červ. paprikou a pod pokrievkou dusím do mäkka. nemali by sa podlievať vodou, aby neboli mazľavé, ale v krajnom prípade trolinku sa môžu. Mäkké sa podrvia trochu vareškou a pridajú sa fliačky. A samozrejme aj soľ, príp. trochu korenia. To je akože originálny základný recept, ale viem, že sa robí väčšuinou tak, ako si ho sem ty dala.
To je dobrý nápad, evanaaa, začať surovými zemiakmi ! Už si predstavujem, ako to varím. A ja keď si začínam predstavovať, ako varím, hneď vyhladnem :)
Rychli a dobry recept na večeru ale ja si najprv upražim slaninku s cibulkou až potom pridam papriku a tak to nalejem na fliačky chutia vynikajuco.
Namiesto fliačkov dávam široké rezance. Je to pre mňa chutnejšie. Je to jedlo ktoré môžem hocikedy. P.S. Dušan mysli aj na vegetarianov.

Pridaj komentár k receptu: