Medové perníčky

merylin - bez fotkymerylin, 19. januára 2013
Medové perníčky
Foto: merylin

Medové perníčky zvyknem piecť , len tak cez víkend a naozaj chutia veľmi dobre -- sú jemné a vhodné ku kávičke.

10 minút
na 180 °C

Suroviny

10 dkg
10 dkg
25 dkg
1 ks
1 ks
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
 na plnenie
ozdoba:




Postup

  1. 1

    Vypracujeme si cesto z uvedených prísad. Zabalíme ho do mikroténového sáčku a dáme si ho na noc do chladničky.

    Medové perníčky - obrázok 1
  2. 2

    Potom ho vytiahneme a vyváľkame ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Povykrajujeme rôzne tvary formičkou. Dáme na plech vyložený alobalom / ja používam alobal / môžu sa dať aj na papier na pečenie.Upečieme pri teplote 180 stupňov v elektrickej trúbe ,,Pozor,,ale len 10 minút , aby nám nestvrdli. Treba ich sledovať.

    Medové perníčky - obrázok 2
  3. 3

    Upečené necháme vychládnuť.

    Medové perníčky - obrázok 3
  4. 4

    Vychládnuté perníčky si plníme lekvárom. Ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť čokoládu. Potom už len si spraviť dobrú kávičku a medové perníčky si zajedať ku nej, naozaj odporúčam, chutia vynikajúco.

    Medové perníčky - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť!

    Medové perníčky - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
@merylin tvoje medovníčky pre oko krása-cítim chuť medovú-jak na jazyku rozplýva sa..a k tomu voňavá horúca kávička...
to veľmi dobrá je správička..:-))
ja už nesmiem...prečo?
budem stručná:
po tých sviatkoch zimy som zas viacej tučná...:-((((
monnikka
vyzerajú výborne, a tá šálka na kávičku je tiež veľmi pekná
lidia3
ta poleva je husta ,z čoho je pripravena?
medulienka122
máš ich peknučké ja som dnes napiekla nechtiac tiež "niečo" perníkové, do piškótového cesta som štedro vysypala PDP do perníkov, a tak ich idem vykrajovať a máčať do polevy, aj keď som pôvodne mala chuť na niečo šľahačkové:-)
merylin
lidia3 -- poleva je z takých drobných malých koliečok čokolády ,je to normálna cukrárenska poleva ,ale ja vždy do nej pridám trošku oleja, aby bola pekne lesklá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia