
Šalát z opečených hrušiek
Tento rok ma postihla hrušková obsesia :-D Dostali sme zopár tvrdších hrušiek, tak som musela vyskúšať nejaké hruškové dobroty, tentoraz nie sladké, ale slané....

Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...

Denikine lángoše
Pripavime si kvasok z droždia mlieka trocha muky. Múku smotanu sodu bikarbonu soľ rascu a kvások...

Domáce mandľové maslo na bezlepkovom sendviči
Ak máte chuť na zdravé jedlo, odporúčame vám vyskúšať domáce mandľové maslo, ktoré využijete napríklad...

Zemiakový krém s pórom
Několika bramborama zahustím, pórkem dochutím, žampionovýma nožičkama vytuním a levná dobrá polívka je tu.

Vianočný šalát zo sladkých zemiakov
Chutí rovnako výborne ako ten klasický zemiakový, tak ho tento rok na sviatky vyskúšajte!

Domáce pirohy plnené zemiakmi
Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...

Orechový chlebík s hruškovým čatní
Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku a dáme do nej rozšľahané...

Smotanový gratin v tekvici
Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...

Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre...

Buddha miska s jackfruitom
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše...

Tagliatelle s kimchi, shiitake a údeným tofu
Vo wok panvici na oleji opražíme na plátky nakrájanú cibuľu spolu s na plátky nakrájanou paprikou a...

Plnené jabĺčko s jemnou vínovou omáčkou
Jabĺčko vydlabeme, naplníme orechmi a medom a dáme piecť na 180 stupňov asi na 20 minút....

Zeleninové kedgeree
Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale...

Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...

Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...

Studená polievka z marhúľ
Na horúce letá sú ako stvorené studené ovocné polievky – vyskúšajte marhuľovú so smotanou.

Babičkine citrónové jablkové knedle
Najprv vymiešame maslo so žĺtkami, štipkou soli, pridáme tvaroh a múku, ochutíme citrónovou šťavou,...

Quinoa s kokosom a mangom
Poznáte mango sticky rice? Vyskúšajte si pripraviť podobnú verziu s quinoou inšpirovanú týmto slávnym dezertom....

Cuketa s kukuřicí na jarních cibulkách a bílém víně
Sezona cuket a s ní i nové recepty

Ako uskladniť poškodené jablká
Nakoľko máme veľa krásnych jabĺk, ale nedajú sa uskladniť, pretože ich nestriekame a každé jedno...

Ryžové placky s kimchi a čedarom
Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.

Polievka s hríbovým prachom – Zelenoštvrtková
. a mohla ba sa nazývať aj vegetariánska. Už som sa Vám bol „vyspovedal“ zo...

Krupicové flameri s čerešňovou omáčkou
Z čerešní nemusíme pripraviť len chutný koláč. Deti, ale aj dospelí, budú vďační aj...

Čerstvé huby s parenou knedľou
Kedze, stale nieco sa zvysi z predosleho dna, tak ako mne parena knedla, pripravila...

Vajíčkovo-zeleninový šalát
S jeseňou prichádza aj zmena jedálnička. Šaláty ostávajú, len sa trocha zmenia suroviny. Koreňová...

Smotanovo-bylinkové zemiaky
Na troške masla si orestujeme cibulku, pridame kremovy syr (bryndzu), zalejeme smotanou a premiešame. pridame bylinky a...

Ryža so špenátom a cícerom
Ryža so špenátom a cícerom je vyvážené a zdravé jedlo, ktoré spája chuťové ingrediencie s jednoduchou prípravou....

Tekvicovo-kukuričné parené muffinky
Ako aj názov uvádza, tieto slané muffiny sa nepiekli v rúre, ale parili. Samozrejme,...