
Makový koláč - bezlepkový
Dcéra mi včera zavolala, že prídu a nemala som nič upečené. A má ešte aj...

Zapečený syr so šunkou /lepší ako vyprážaný!/
Nápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho...

Kinder mliečny rez
Vyskusanie tohto receptu stalo za to. Vsetkym chutilo, dostala som pochvalu... no čo viac si...

Slimáky z lístkového cesta
Lístkové cesto si vyváľkáme na dva pláty o priemere 30x40 cm. Pochúťkovú smotanu si rozmiešame z...

Cviklové carpaccio s píniovými orieškami
Cviklu v šupke uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky. Plátky zmiešame s...

Ciabatta a la Marcel Ihnačák
Nechala som sa inšpirovať receptom známeho mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera, ...

Tvarohovo-jahodový želatínový zákusok
Upečieme korpus v tortovej forme z 2ks vajíčok, 2 pl cukru vyšlahanych do peny pridanim...

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Torta "samá čokoláda"
Toto je torta podľa mojej chuti - čím viac čokolády, tým lepšie . "Tak toto ja...

Oškvarkové vence a vrtule
Zostalo mi pár oškvariek a na pagáče ich dosť nebolo. Tak vznikol tento veľmi chutný a...

Môj pravoslávny veľkonočný koláč - Козунак
Zjedla som ich nespočetne a vždy s napätím očakávam prípravy veľkonočných sviatkov, kedy si ho znova...

Celozrnné fusilli s ricottou a olivami
Celozrnné špirálky čistej chuti s lahodnou ricottou, olivami, paradajkami a čerstvými bylinkami.

Rukolové pesto
Bazalkové je fajn, petržlenové ma očarilo, no rukolové ma odrovnalo na rovnej čiare. A...

Sushi Uramaki Ebi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...

Cuketová polievka
Tento recept mám z časopisu život, recept bol uverejnený ešte v roku 2001... trochu som ho...

Držky z pod Inovca
Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Mandľová torta (Almond Daquoise)
Tato torta bola urobena na dcerine zelanie k jej narodeninam - vybrala si ju z knihy: Cakes...

Orechovo-kakaová torta s príchuťou kávy a rumu
Jednoduchý recept na orechovo-kakaovú tortu. Piekla som ju na Veľkú noc. Recept mám po svojej...

Čajové vajcia
Recept pre milovníkov čínskej kuchyne a všetkých, ktorí obľubujú netradičné chute a vône :)

Kurací steak s grilovanou zeleninou
nafiletujeme prsia na velke platky, ktore mozeme jemne rozklepat. opecieme nasucho na panivici a zaroven...

Špice troch farieb
Piškóty potrieme nezriedenou čokoládou a necháme stuhnúť. Mlieko s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď zovrie,...

Cesnak, hrozienka a jabĺčková paprika
Tento recept robím už niekoľko rokov. Určite je aj tu na Vareche, ale ja som...

Vianočná kapustnica s chutným prekvapením
Táto netradičná kapustnica je veľmi chutná, máme to overené aj na firemných akciách až v 50...

Kokosovo- pudingové rezy
Žĺtky s cukrom vymiešame pridáme vodu a vyšľaháme. Postupne pridávame múku s PDP a olej, ...

Pivná nátierka
Neviem prečo R. Vaněk zvolil názov nátierky - pivná, keď som sa na obale syra...