Rajský krémeš

olinecka - fotkaolinecka, 13. marca 2014
Rajský krémeš
Foto: olinecka

Tento recept som len počula a tak ho robim.

24
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5
200 g
200 g
1 dcl
1 čl
Plnka 1:
600 g
podľa chuti
podľa chuti
Krém:
1 L
2 ks
4 - 5 PL
Zdobenie:
2 po 250 tégliky
1
podľa úvahy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajca vymiešame s cukrom do peny pridame vlažnu vodu a nakoniec pridame muku do ktorej sme vmiešali prašok do pečiva.Vymiešane cesto vylejeme na plech ktory sme si pripravili s papierom na pečenie a boky sme vymastili a vysypali mukou.Pečieme v predhriatej rure na 180 stupňov 20 minut.

  2. 2

    Pripravime si jablka,ktore nastruhame pridame cukor a škoricu podľa chuti.Všetko dobre premiešame a rozložime na cely upečeny mučnik.Zľahka jablka popritlačame.Z mlieka ,zlatych klasou a cukru uvarime krem.Vylejeme ho na kolač a nechame vychladnuť.

  3. 3

    Hotovy mučnik nakoniec ozdobime šľahačkou a struhanou čokoladou alebo posypeme škoricovym cukrom.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Takže jablká sú v surovom stave? Lebo na fotke mi tak nevyzerajú, ale inak sa mi páči, hoci ja ho tiež robievam ako obrátený jablčník

Pridaj komentár k receptu: