Foto: olinecka
Tento recept som len počula a tak ho robim.
24
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 dcl |
|
1 čl |
|
Plnka 1: | |
600 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Krém: | |
1 L |
|
2 ks |
|
4 - 5 PL |
|
Zdobenie: | |
2 po 250 tégliky |
|
1 |
|
podľa úvahy |
|
Postup
-
1
Vajca vymiešame s cukrom do peny pridame vlažnu vodu a nakoniec pridame muku do ktorej sme vmiešali prašok do pečiva.Vymiešane cesto vylejeme na plech ktory sme si pripravili s papierom na pečenie a boky sme vymastili a vysypali mukou.Pečieme v predhriatej rure na 180 stupňov 20 minut.
- 2
Pripravime si jablka,ktore nastruhame pridame cukor a škoricu podľa chuti.Všetko dobre premiešame a rozložime na cely upečeny mučnik.Zľahka jablka popritlačame.Z mlieka ,zlatych klasou a cukru uvarime krem.Vylejeme ho na kolač a nechame vychladnuť.
- 3
Hotovy mučnik nakoniec ozdobime šľahačkou a struhanou čokoladou alebo posypeme škoricovym cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu