Makový koláč - bezlepkový

sonulienka - fotkasonulienka, 6. októbra 2014

Dcéra mi včera zavolala, že prídu a nemala som nič upečené. A má ešte aj bezlepkovú diétu, tak som na rýchlo upiekla tento koláčik. Zobraziť celý popisDcéra mi včera zavolala, že prídu a nemala som nič upečené. A má ešte aj bezlepkovú diétu, tak som na rýchlo upiekla tento koláčik. Je veľmi rýchlo upečený a dobrý makový koláčik bezlepkový. Nič som nefotila sem si ho ukladám aby som nezabudla recept je naozaj dobrý.

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 ks
1 ks
2 ks
1 hrnček
2 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka si rozdelíme. Bielka vyšľaháme do tuha - žĺtka, cukor, vanilkový cukor a vodu tiež vyšľaháme do peny. Potom pridáme múku, mak a prášok do pečiva a škoricový cukor - to si spolu pomiešame. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka. Dobre všetko spojíme a vylejeme na namastený a múkou posypaný plech.

    Makový koláč - bezlepkový - obrázok 1
  2. 2

    Ja som použila 3 dcl. - hrnček a plech rozmer 33x42 cm. Pečieme asi 30-35 minút na 175 stupňov. Ja mám teplovzdušnú rúru. Tak si každá sledujte a skúste špajdľou do stredu či je koláčik upečený. Je to rýchlovka a dobrý chrumkavý lebo mak nie je pomletý. Koláč môžete posypať práškovým cukrom ako v mojom prípade alebo dať bielkovo citrónovú polevu. To je na každom. Nám ale tá poleva je veľmi sladká tak som volila len trochu posypať práškovým cukrom.

  3. 3

    Ešte poznámočka - ak nechcete bezlepkový tak použite 2 hrnčeky polohrubej múky. No a ešte jeden pohľad a ideme piť kávičku.

    Makový koláč - bezlepkový - obrázok 3

Diskusia k receptu

terinka55
Páči sa mi Tvoj koláčik. Aj preto, že to je raz dva hotové a pritom fajnové. KK a 5*
sany11
Rýchly, pekný koláčik.krásne prestieranie,kde ste také kupili?
falipy
Ja mam mak v mrazaku, urcite ho urobim, dakujem krasne, davam +5 a pridavam :)
sonulienka
Ďakujem za komentíky @sany11 u nás v BB je taká predajňa špeciálna na všelijaké krásne veci a tam mali toto prestieranie. Neodolala som aj mne sa strašne páčilo. Mám veľa prestierania ale ako píšem musela som si ho kúpiť.
lia68
No akurat sa mi kolacik pecie .... no musela som dat mlety mak, lebo cely som nemala ... tak som zvedava ako to dopadne ...... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia