Foto: ruby78
Doma máme radi velmi žemlovku a odkedy som natrafila na netradičnú makovú, odvtedy len túto robievam, je vynikajúca :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
15 dkg |
|
10 dkg |
|
5 dkg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
Maková plnka: | |
8 ks |
|
8 dcl |
|
25 dkg |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
Sneh: | |
4 ks |
|
15 dkg |
|
Postup
-
1
Múku s maslom pomrvime najprv, pridáme cukor, vanilkový cukor a jeden žltok, vypracujeme cesto, ktoré zabalime do folie a dáme na pol hodinku do chladničky.
- 2
Medzitým si nakrájame rožky na kolieska. Mlieko povarime chvilku s cukrom, van. cukrom, citr. kôrôu a s makom, viac ako polovičku nalejeme na rožky. Zvyšnu časť necháme trochu vychladnúť, potom zamiešame aj 3 žltky a nalejeme na rožky.
- 3
Cesto rozvalkáme, dáme do múkou vysypanej tortovej formy a dáme na pár minút piecť. Po asi 5 minútach vyberieme z rúry, lekvár alebo džem /ja som dala višnový/ zohrejeme aby nebol studený, natrieme na cesto, poukladáme rožky a dáme asi na 20 minut späť dopiecť. Dovtedy si vymiešame bielky s cukrom natvrdo, natrieme na hotovú žemlovku a ešte raz dáme späť do rúry na 2-3 minutky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
až nás bude viac-skúsim-možno o mesiac...:-))
pre dvoch sa neoplatí...
@radost nečakaj na nikoho a urob si z polovičnej dávky.Môj otec hovorieval,že mak je zdravý,že sa z neho síce hlúpne,ale dlho žije (chichi).U nás máme všetci radi mak.A ja si pridám ešte višne.
aháááá....tak už som odhalila tajomstvo-skade tá hlúposť...v láske k maku...!!!!
www.zdravia.sk/www-zdravia-sk/eshop/7-1-OLEJE/24-2-MAK...
Ešteže mám napečené makovo višňové štrúdle. Sovka, pozdravujem manžela, že ho chápem. Tento recept určite urobím.