Zákusok,ktorý doma chutí....
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| 5 lyžíc vlažná |
|
| 1 ks |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 750 g |
|
| 0,5 l |
|
| 1 ks /alebo čokoládový/ |
|
| 200 g |
|
| 50 g ( min. 52%) |
|
| 2 lyžice |
|
| Smotanová plnka: | |
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| Na dozdobenie: | |
| 0,5 balíčka |
|
| 0,7 dcl |
|
|
|
|
| 300 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom,pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a z bielok vyšľahaný sneh. Pečieme na 170 stupňoch cca 20minút.
-
2
Z mlieka,cukru a pudingového prášku uvaríme puding,použila som karamelový pudingový prášok. Ešte do teplého vmiešame horkú čokoládu a maslo. Potom vmiešame jemný tvaroh. Polovicu tvarohovej plnky natrieme na cesto, na to poukladáme piškóty úplne po celej ploche a natrieme zvyšnú tvarohovú plnku. Necháme vychladnúť.
-
3
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie,pridáme kyslé smotany,pridáme zvlášť vyšľahaný ztužovač za studena a práškový cukor. Natrieme na tvarohovú plnku.
-
4
Vyšľaháme si parížsku šľahačku v prášku v troche mlieka. Stačí polovičná dávka.
-
5
Naznačíme si zľahka, ako budeme zákusok krájať a dozdobíme každý zákusok troškou parížskej šľahačky a čokoládovou ozdobou.
-
6
Necháme v chladničke ztuhnúť niekoľko hodín. Prajem dobrú chuť.









Diskusia k receptu