Tvarohový koláč vaľkaný fotorecept

monnikka - fotkamonnikka, 15. februára 2016
Tvarohový koláč vaľkaný (fotorecept)
Foto: monnikka

Jednoduchý tvarohový koláč zo starej kuchárskej knihy.

25 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

320 g
180 g
3 ks
3 PL
 štipka
Plnka:
1 kg
200 g
1 bal.
3 PL
50 g
100 g namočené
3 ks




Postup

  1. 1

    Polohrubú múku, soľ, zmäknuté maslo, žĺtky a smotanu zmiesime na cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu.

    Tvarohový koláč vaľkaný (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyvaľkaný diel uložíme na pomastený a pomúčený plech a pripravíme si plnku. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a smotanou, pridáme múku, hrozienka a tuhý sneh z bielkov.

    Tvarohový koláč vaľkaný (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku rozotrieme na cesto na plechu a prikryjeme druhým vyvaľkaným dielom cesta, popicháme vidličkou, potrieme kyslou smotanou a upečieme pri 180 stupňoch. Ja som piekla 35 minút.

    Tvarohový koláč vaľkaný (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý môžme poprášiť cukrom.

    Tvarohový koláč vaľkaný (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jack
Ach jaj,tie musia chutiť božsky.Milujem tvarohové.Jasných5*.
monnikka
Ďakujem:)
@Izabella929 : zmenila som úvodnú fotku, skúšala som ich viac, ale pri vložení do rp mi ich škaredo orezalo, resp. posunulo.......pri fotení som sa viac zapotila ako pri pečení:)
evanaaa
Niečo ako tvarohové pité, také mám rada, najmä ak je tvarohová plnka sladká. Ja do nej dávam okrem snehu aj žĺtky, miesto múky Zlatý klas alebo škrob.
luclup
Tvarohove kolace su TOP :) jednoznacne * * * * *
izabella929
@monnikka , nuž to je daň za krásny zákusok...tiež mi krájanie a fotenie zaberie veľa času..no a samozrejme jednofarené koláče a zákusky sa ťažko fotia, nie sú fotogenické..potrebuje to veľa svetla a skús tak, aby ti svetlo dopadalo na zákusok z ľavej strany..hlavne rieš podklad..teda tanierik, podnos musí byť tmavší ako tvoj koláč...a tiež rieš aj obrus, dečku na čom je tanier položený..musí to ladiť so zákuskom, koláčom...fotila som jablkové, tvarohové rezy a veru musela som niekoľko tanierov meniť, aby som ako tak ukázala to pekné čo je v tom...žiaľ, toto vyžaduje prax a prosím nerieš to...sama na to prídeš, ako to má byť...prajem ti veľa úspechov a nenechaj sa znechutiť jedným neúspechom...koláč je super!
2x rela a berta
izabella929
@monnikka , ešte som zabudla, keď je koláč svetlý, musíš mať tmavší podklad..teda červený, hnedý...proste tmavšie niečo...tvoja svetlá tácka neukázala to krásne, čo v tvojom koláčiku je..ale napokon záleží na chuti a nie na fotke..
zuzanka1367
Všetko nasvedčovalo tomu, že toto bude dobrý koláč. A veru aj je, lebo pre mňa je všetko tvarohové dobré :) Plech som použila 35x25 cm cesto je iba taká podložka pod tvarohom, dobre sa s ním pracuje, ja som tú hrubú múku nechala, väčšinou tiež dávam do plnky tiež zlatý klas. Na natretie povrchu koláča stačili 2 malé lyžičky smotany a už necukrujem :) Vďaka za recept, ládujem koláč ešte ani vychladnutý nie je úplne...


janger
Vyborny kolacik, mne by veru chutil ☺...A vidim, ze aj @zuzanka krasne napiekla, mnami....
monnikka
Ďakujem za komentáre, aj za užitočné rady ohľadom fotenia.
@Zuzanka1367 : máš ho krásny, som rada, že rp poslúžil a že chutil:)
zolik
taketo mam velmi rada. teda ja s tvarohom na sladko vsetko velmi rada. uz je v kk a jasne ze za 5.
kukulienka71
Takéto sú naozaj najlepšie, sýte a veľmi chutné, plné tvarohu. Je to výborný recept. Aj @zuzanke1367 sa podaril krásne. Dovolila som si trocha upraviť tvoju úvodnú fotku, veru fotenie dá zabrať, ale technika vie trocha oživiť aj zdanlivo stratené prípady a trvalo to len 3 minútky, ten koláč si to zaslúži. Pekný deň, @monnikka !