Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 99 najnovší komentár včera 16:46
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Matata1: Slnečnica hľuznatá, čiže topinambur 43 najnovší komentár včera 19:46
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 99 najnovší komentár včera 16:46
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 99 najnovší komentár včera 16:46
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 12 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Pečené kuracie nugetky VIDEO
-
Nepečené karamelovo-arašidové rezy VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Hneď sa rozchytajú: 10x zemiakové placky, zlatisté a chrumkavé, nebudete ich stíhať piecť
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Domáce sú naj: 10x chlebové placky a posúchy, perfektné na zahryznutie k polievke aj prívarku
-
Rožteky, šatôčky, taštičky: Žiadne veľké nákupy, všetky suroviny máte určite doma. 9x drobné pečivo z mrkvy
Hahaha, si ma rozosmiala, ze pochovali sardinku :-))).
Tu poslednych par dni krasne slnecno, dnes 18° a az pred chvilou zacalo fukat.
Kuracie kúsky a zelenina v bylinkovej smotanovej omáčke, knedlík
Karbonátky z ovsených vločiek so syrom, čerstvé lečo
Ďakujem
:-) to byla rychlost! :-)
😊 narobila si chuť na vajíčkové chleby aj mne
Jedno jídlo lepší, chutnější, než druhé!! Nějakou "arabarnu" mam brzo v planu, rýže bude tedy safranova a jeste i varianta citronová.
V Praze je krasne, sluníčko, teplo, máv :-)
Dnes bude čo zostalo zo včera :-) teľacie mäso na šťave a ryža - klasika. Ale dobrota.
Slniečko sa snaží vyhrabať spoza mrakov. Fúka, už asi tretí deň, silný uragán …
Karneval sa skončil včera - pochovali sardinku :-)
( tak ako sa na SK pochováva basa ).
V našom meste na hlavnom námestí boli postavené stánky kde predávali grilované sardinky - vôňa/smrad sa ťahal po celom meste …
Príjemný štvrtok prajem všetkým.
K tomu šalát z rajčín a cibule.
Pohánku dostať v dvoch verziách: mechanicky a termicky lúpanú. Poznáte to jednoducho, ak sú nažky tmavohnedé, ide o termicky lúpanú, ak sú svetlé, je to pohánka mechanicky lúpaná. Dostať aj pohánku - lámanku.
Ale podstatná vec...pohánku, napriek návodom na obale, nikdy nevarte. Zničí sa veľké množstvo rutínu. Stačí dať pohánku do misky, zaliať vriacou vodou (trebárs z kanvice ako kávu alebo čaj), zakryť a strčiť do perín, ako sa u nás vraví, teda zabaliť do paplóna, aby bola pohánka pekne v teplúčku. Po cca 30 minútach môžeme vybrať a pohánka je krásne mäkká a pripravená na ďalšie použitie. Do pokrmov ju pridáme až nakoniec, pretože je mäkká.
Ak chcem pohánku ako závarku do polievky, tak hneď po uvarení a odstavení polievky z ohňa pridám pohánku a nechám zakrytý hrniec. Kým polievka prechladne a dá sa jesť, pohánka bude mäkká. Treba ale počítať s tým, že nabobtná a zväčší objem.
V každom prípade má autorka úplnú pravdu, pohánka by mala mať stále miesto v našej kuchyni. :)
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada, že ťa oslovil..