Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 128 najnovší komentár dnes 17:39
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 128 najnovší komentár dnes 17:39
- Matata1: Slnečnica hľuznatá, čiže topinambur 43 najnovší komentár 14. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 121 najnovší komentár dnes 17:39
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Pečené kuracie nugetky VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Hneď sa rozchytajú: 10x zemiakové placky, zlatisté a chrumkavé, nebudete ich stíhať piecť
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Zaručene dobré: 14 receptov na slávne aj neznáme maďarské dezerty
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Domáce sú naj: 10x chlebové placky a posúchy, perfektné na zahryznutie k polievke aj prívarku
-
10 šikovných receptov: Nechce sa vám vypekať, ale maškrtiť áno? Spravte si dezert v pohári
Krásny deň žien prajem. 😊❤
Tiez poznám trochu tvoju krajinu kde zijes, v tú stranu od aosty ku sionu, tam sa vsak francúzky a potom sme aj viac pochodili do bellinzoli a okolia,. Co sa tyka reči, tak v taliansku je to sranda..kedze "donedávna" tu boli kralovstva či regiony a každý mal a stále má zauzívany ten svoj dialekt, jednoducho taliani,ale dôlezité že sa dohodnú..
Tieto moje gnocchi boli bezvaječné, v zásade cestoviny čerstvé nerobim do zásoby - nemrazím. urobim cesto, nasúlam,nakrájam a "prejdem" cez vidličku...na 500g zemiakov cca 150g múky, bud typ "0" alebo semolina grano duro rimacinata... môj muz je 2v1 italiano DOC aj IGP. stará skola, milanese DOC a napolitano IGP. Áno tradícia tu zohráva dôlezity aspekt(a sú nañ hrdí) a preto vravím že tu treba brať zivot s určitym druhom filosofie,a tak pozdrav toho "tvojho taliana z minifaktúry" že nech mu to frčí v plnej sile ,od srdca. ako sa tu hovorí "perche fare cose male si le puoi fare bene", - načo robit veci zle, ked ich môžes urobit dobre, a tak tu ludia robia veci ako sa to má a prenása sa to do kultúry/kultu žitia..pred nedávnom som videla s podobnou zivotnou filozofiou zaujimavy film....ak budete mat moznost,čas,a chut zhliadnite Adriano Olivetti - La forza di un sogno, má 2 časti,...idem teraz varit, majte sa
Rýchle varenie :)
Raz za čas, prečo nie, aspoň netreba hrnce umývať ;)
Tá baklava je nádherná! Zrejme by mi nechutila (nemám rada veľmi sladké), ale vyzerá tak lákavo, že by som určite aspoň raz do nej zahryzla.
Není nad výmenný obchod. Ten je najlepší! Ja som minulý rok vymieňala so susedou tekvice a cukety za domáce vajíčka. Obojstranná spokojnosť. Len každé ráno som musela sliepky presviedčať aby niesli. 😂
“Vajce a ja” - poznáš?
Nápodobne som na tom bola
Pozdravujem milá M. 😘
Však take zmizela rychlostí metelesku blesku! Ano, darek nad darky, NENI dort z polarky! A k tomu mi ještě kamoška upekla celou cihličku žitného, semínkového chleba. No, oplatím uzenými lososovými bříšky :-)
Tak takéto famózne a krásne gnocchi nerobí ani môj Talian, ktorý ma obchodík neďaleko. Často u neho nakupujem. Milujem taliansku kuchyňu. Majú rodinnú manufaktúru, skôr minifaktúru. Zamestnáva svoje babky a tety ( +65 ). Už len keď tam človek príde, tak nasaje tú atmosféru (a to ešte ani nejedol). Taliansky trochu viem, lebo “aj” musím (je to jeden zo 4 štátnych jazykov). Moji synovia ovládajú taliančinu skoro “perfektne” (maturity, štátne skúšky a aktívne požívanie). Je to malebná a intenzívna reč. Tak isto je talianska kuchyňa malebná a inšpiratívna. Ja osobne, budem veľmi rada a vďačná, ak do tejto diskusie pridáš pár nápadov, podnetov a skúseností s ňou.
Dakujem, nabudúce ak stihnem,- úsmev, pretože tieto cestoviny su za 1min hotove, takze na panvicu oprazim nasucho cerstvo mleté korenie, trochu vody z cestovín, dám pecorino a hned cestoviny z hrnca ,este zo 1 naberačku vody z cestovín,zamiesam, syr sa "skrémuje" a už nestiham ani fotit ani nič, len na tanieri este posypem pecorinom... keď som objavila toto pecorino ktoré pouzívam, to je ale že pecka, chut a vôna bryndze, ale struktúra je iná. unás su čerstvé cestoviny často. v nedelu som robila gnocchi s ragù....
Zeleninové rizoto podľa .
varecha.pravda.sk/recepty/ryza-so-zelerom-a-mangoldom-fot...
A k tomu ešte dusená zelenina.
Celý deň prší a má pršať aj cez víkend. No čo už. Čas na knihu, čaj a koláč :-))
😂😂
Nádherné! Už začal pôst?
Takto podobne som kedysi robievala “langoše z Michaloviec”, cesto mohlo byť v chladničke.
Narobila si chute 👍
Parádne cestoviny!
Tam ide tuším len Pecorino a čierny peper. To musí byť dobré! Škoda, že si neodfotila. Mňa by si skutočne potešila. Pozdravujem
🃏