Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
zahra
„Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept)”
@ivan14 (15.11.2024 11:57)

Ja nie, ale mam rada surovu na aspiku a v salatoch a mnozstvo prazenej pokvapkanej ostrym kecupom s chlebikom. Cim viac, tym lepsie. Kym sme jedli maso, mama zahustovala jedla mnozstvom nasekanej cibule bez muky. Ja to takto robim pre priatelov. U nas je spotreba cibule a cesnaku neskutocna. Ten recept si pamatam aj tak, ze povychladnuti sa don dalo niekolko lyzic majonezy a brali sme si so sebou na vylety.
zahra
„„Strešenina“ z kyslej kapusty”
U n as sa to jednoduche jedlo pripravovalo, ked sa sliepkam alebo svinkam varili zemiaky v supke. Moji predkovia na maso nic nechovali, tak babka to vylepsila tak, ze varila zemiaky osupane a pokrajane na mensie kocky. Odcedene vysypala na rozpaleny olej, opiekla do chrumkava, potom pridala na mesiaciky nakrajanu velku cibulu a vyzmykanu kyslu kapustu. Este sa spolu okorenene a osolene poopeka. Podava sa ako priloha k udeninam, ale u nas sa maso neje, tak len tak. Je to neskutocne dobre jedlo u nas sa to vola striasky.
farbuska
„Linecké pečivo”
Pekné koláčiky si napiekol. Ja robím linecké cesto podľa vzorca 3:2:1 a iba z maslom, ale nepochybujem, že aj tvoje koláčiky sú také chutné, ako pekné. Pripomínajú, že sa chýli k Vianociam.