Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
stefanm
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024”
... už sa mi chce 🙂

...na jednom z, u nás častých, večerných balkónovych posedení som na pripravil rychlovku...Talianske bruschety...osviežujuca chuť parmezánu, paradajky, cesnaku a bazalky doplnená o Prosecco

... príhoda určite nejaká bola, ale pretože neostalo len pri proseccu, už si nespomínam 🙂


helena64
„Marhuľový kompót podľa starých mám (fotorecept)”
...aj ja zaváram marhule takým spôsobom ako Olinečka, ale u susedy som videla ako marhule vložila / asi toľko, koľko sa zmestilo do jedného pohára/ do horúceho sirupu, ktorý sa varil na sporáku, marhule dostali taký lesklý akoby sklovitý povrch, rýchlo ich vybrala lyžicou hneď do pohárov, doplnila ešte sirup, ak bolo treba, zavičkovala a dala pod deku. Že sa tak nerozvaria, neskúšala som. V tomto horúcom lete je však lepšie použiť jednoduchý spôsob. Stále používam ten prvý spôsob.
stefanm
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024”
... cuketa v syrovom cestíčku

... zvláštnosť je to, že som ju spracoval ako "vege" cordon blue
...do hrubšieho plátku cukety som urobil otvor, vložil som do neho plátok šunky a syra, obalil v múke a syrovom cestíčku a pomaly vypražil
...a chutilo to aj mne hoci ja tie tekvicové jedla nejak vynechávam

... ďalšie pridám neskôr, už sa mi teraz nechce 🙂


stefanm
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024”
... halušky s bryndzou

... fenomén, ktorý preslávil Slováka vo svete asi tak ako Čecha ponožky v sandáloch

... pridávam to preto lebo mám s nimi zážitok z jedného salaša... keď som si objednal bolo mi ponúknuté asi dvoj až trojnásobne množstvo jak na mojom foto zo spústov opraženej slaniny...to by mi nevadilo, horšie pre mňa bolo, že boli "dekorovane" a množstvom nasekanej pažítky!!!...to sa predsa nerobí, nie?...ani naše babky predsa nepodávali bryndzove halušky s niečím zeleným
...tak som to reklamoval s odôvodnením, že v ponukovom liste pažítka nie je uvedená
...v peknom kroji vyparadena čašníčka s nádhernými ružovými dlhými gelovymi nechtami, umelými mihalnicami a v značkových bielych teniskách (tie chápem, v čižmách pretrpieť celú smenu musí byť únavné) sa zatvarila zdesene, samozrejme mi ich vymenila a mňa potešilo, že sa ešte raz môžem pokochať pohľadom do výstrihu na blúzke rozopnutej na dva horné gombíky
...a len tak na okraj... periférne som v dverach kuchyne zahliadol nakukujuceho kuchára...vyzeral akokeby práve vypil poldeci (octu🙂)
stefanm
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024”
...toto bol obyčajný mletý maslový rezeň, ktorý som hneď po vypraženi posypal husto strúhaným syrom (druh neviem lebo mi manžela všetko hneď vybali z obalov a strčí do nejakej krabičky a ja potom neviem čo to je a akú ma dobu trvanlivosti... hnevá ma to!!...ale za to ju predsa nezabiješ🙂), ktorý sa pekne rozlial, po schladnuti trochu stvrdol a výrazne obohatil chuť rezňa!


stefanm
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024”
...ahoj pani "stratená" @haji...aj ja som mal v tejto diskusnej téme väčší výpadok a tak som sa rozhodol, že teraz pridám naraz viac príspevkov a vybral som si mesiac jún a "práce", ktoré majú nejaký príbeh alebo zvláštnosť

... začnem klasickou dusenou bravčovou panenkou, podával som ju s fazuľovym privarkom, feferonom a lyžičkou kapary... zvláštnosť je príloha... sú to zemiakové šúľance z mrazničky ktoré tam čakajú na vhodnú príležitosť... robím si ich dlhé, keď máme na obed vnučky a chcú suľance a mne sa už nechce viac šuľať🙂


haji
„Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024”
Dnes na mě čeká zpracování jablek, která jsou na sklonku životnosti. Někdo je koupil víc a nepapal. Udělám kompot, dám do sklenic do lednice. Zázrak to nebude, ale dobrá hospodyňka.... Načasování jsem nevychytala, chladný kompot by byl fajn minulý týden, bylo vedro na padnutí.
U nás se zchladilo, včera večer malinečká bouřka a pak klidný deštík. Teď zataženo a mraky se kupí, odpoledne má pršet. Díky Bohu za ty dary! Venku někde kolem 21°C, doma vytopeno na 26°C. A to nemám fotovoltaiku...
Krásný den přeji všem!
dvorka
„Ryžový srnčí chrbát (fotorecept)”
tento recept ma zaujal, mám rada ryžu, aj na sladko, pokiaľ nie je poliata ríbezľovým rôsolom, ako nám dávala mamka, keď jej ostalo veľa ryže z obeda. Možno aj recept vyskúšam, ale určite zmiešam ryžu a ovocie s pudingom a tak nalejem do formy. dokonca mám presne takúto a ešte som ju nevyskúšala. vďaka za recept a tip na chutný studený pokrm ako stvorený na leto.
dvorka
„Rýchly letný šalát”
tak takýto šalát by som si dala hoc tam je aj mäso, čo ja veľmi nemusím. páči sa mi, že pridaný je biely jogurt a nie majonéza, ako vo väčšine receptov. asi recept čoskoro vyskúšam, páči sa mi aj fazuľa v šaláte. veľká vďaka za pridanie skvelého receptu. takého pravého na leto.
haji
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024”
Dnes jsem dělala višňový džem, kamarádka mi přinesla čerstvě natrhané višně, nešlo to jinak, než se do nich pustit. Až teprve teď jsem zjistila, že Gelfix od DrOetker obsahuje palmový olej! Udivilo mě to, přísahala bych, že nic takového na jejich stránkách u Gelfix výrobků ve složení není. A opravdu není. Ale na pytlíku /mám doma 2:1, 3:1/ jsem palmový olej ve složení našla. Před chvílí jsem se dívala jak na jejich stránky, tak na jiné, které zmíněné Gelfixy nabízejí - ani písmeno o palmáči. No, už vím, že si mám domů pořídit Pektin, čistý pektin bez extra šmakulád. A protože je doba marmelád a džemů, dávejte si POZOR na GELFIX. Já ho tam nakonec dala, ale příště budu připravená s Pektinem. Ceny různých výrobců se na trhu liší, čím menší balení, tím je dražší. Kdo dělá více marmelád, džemů, je cenově příznivější větší balení. Abych byla korektní, i DrOetker nabízí samostatný Pektin.
Přidávám k nahlédnutí /věřím, že půjde otevřít/ článek o pektinu:
 www.zdravoslav.cz/blog/pektin--vlastnosti--druhy-a-pouzit...

Hezký nedělní večer přeji všem!