Čertova nevesta

rein - fotkarein, 22. februára 2012
Čertova nevesta
Foto: rein

super recept

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
750 g
2 ks
1/2 fl
2 PL
1 PL
1 dl
1 dl
1 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na menšie plátky,cibuľu na kolieska,klobásku tiež a urobíme si s ostatných surovín pekelne dobrý nálev.

    Čertova nevesta - obrázok 1
  2. 2

    A ukladáme cibuľu,mäso,klobásku,cibuľu,mäso klobásku atď až do konca.

    Čertova nevesta - obrázok 2
  3. 3

    Na záver rovnomerne polejeme koreninami v oleji a pive.

    Čertova nevesta - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou.

    Čertova nevesta - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Žilinský kraj, Hlavné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu

rein
Práve čierne tomu dáva tu správnu chuť
tatranka
Hm...to je ozaj dobrota!Treba na takýto pekáč prizvať ozaj tých ktorí milujú pohodu a dobré jedlo.Urobím to určite na chatu.Je to ako živánska.Ešte k tomu veľkú šalátovu misu s chutnou zeleninou a hostina sa môže začať!Pridávam do KK.Máš to vzorne naukladané.Páči sa mi to.
afataga
robievam trochu podobne jedlo, je to vyborne a ano, musi tam byt cierne pivo, raz som zabudla kupit a urobila s bielym a nebolo to ono, len ja radsej pouzijem chilli papricky a pretlak, nam to najviac chuti s chlebom, ja este davam oregano
helca103
presne ako píše @tatranka je to ako živánska a to máme radi ,podla počtu hostí sa pridá alebo uberie surovina. Ďakujem za super nápad.
vierik
Môže byť hocikedy,vynikajúci receptík...:-)
mata3636
uf, tak toto už hej :) ako hovorí @tatranka , ešte k tomu kopec zeleniny a ja môžem aj bez prílohy, aj ked dobrý chlebík by nebol zlý.
sovka62
Mňaaam, to musí byť výborné! Keby bolo z bravčového a pridala by sa slanina, bolo by to celkom moja živánska na plechu (lebo kto by sa babral s tými špajličkami, všakáno!) A čierne pivo musí byť, dodá farbu aj chuť.
Ďakujem za recept, vyskúšam podľa teba aj z kuracinky.
nika60
Určite vyskúšam lebo sa mi to ľúbi už na prvý pohľad ,máš to všetko vzorne poukladané,skrátka super
rein
@afataga najskôr zakryté asi 15 minút a potom cca pol hodinky odokryté.
rein
A už viete kto tento recept napísal ako prvý?
salinka
Ja neviem, kto ho napísal prvý, ale som rada, že som ho teraz objavila. Tak to si nás dostal !!! Túto dobrotu jednoducho musím vyskúšať. Vonia to až sem a viem si predstaviť tú fantastickú chuť. Ďakujem za recept.
cica2
hmm, môže byť :-)) vďaka za inšpiráciu...kk
sylvinka
no toto musí byť dobrotka,musím urobiť čo najskôr,lebo mi na to slinky tečúúúúú :-)
toshiba
mňaaaaaaaaaaaaaaaam, mňaaaaaaaaaaaaaaaam..... :-)))
pacik
Čaká nás na jar menšia oslava, zaradím do programu, vďaka za recept :-)
korbacik
Máš to krásne poukladané ! Šikovný si. Dík a ukladám.
... a samozrejme urobím)))
afataga
@rein musim sa priznat, ze si ma uplne zmiatol, v rcp mas ze piect 90 min. a odpovedal si mi, ze 15 zakryte a 30 odokryte, to je spolu 45 min.
to je matematicka zahada :-)
cica2
Ahoj @rein už sa to pečie, potom dám vedieť ako chutilo :-)
mia2404
mňam idem vyskúšať :-) uvidíme čo rodinka nato
kuchticka
Tato "nevesta" certovska bude chutit iste i z celkom inaksej klobasky ake mate tam u vas (dobre). Ja pouzijem taku vemi stiplavu a to bude potom opravdu certovska .... Dik za recept.
cica2
@rein ďakujem za skvelý recept, bolo to výborné, chutilo aj mojim chlapom :-)

kimika
Robila som včera na obed( ale menej pikantné kvôli deťom) a je to výborné! :)
emporia
Akurát ideme obedovať a vonia to užastne :) aj vyzerá :)
salinka
Velmi sme si pochutnali, vynikajuce. Urcite to zopakujeme:-)
petra23232
Ďakujem za viac než perfektný recept. Zbožňuje ho celá naša rodina.