Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 327 najnovší komentár včera 16:27
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 327 najnovší komentár včera 16:27
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 189 najnovší komentár včera 16:27
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Špagety so sviežou smotanovo-žihľavovou omáčkou bez varenia +video
-
Kura na paprike +video
-
Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej
-
Tvarohový závin z lístkového cesta s pohánkou a jablkami +fotopostup
-
Čoko mousse s malinami a so zrkadlovou polevou
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu +video
-
Chlebík z droždia +fotopostup
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
Dobré ráno. Srdečná vďaka za veľmi milú odozvu. Začala mi pekne deň.
So steakom - tento zo slabiny mám veľmi rada, ale nikdy sa mi naozaj dobre nevydarí - aj s buchtami si mi veru narobila chute hneď z rána.
Súhlasím s tebou, čo sa týka správania niektorých ľudí, ktorí možno chcú vyzerať "svetovo".
Bohužiaľ, k tomu prispievajú aj dnešné naše noviny, iné periodiká a médiá vôbec, ktoré pokojne uverejňujú gramaticky a štylisticky chybné texty alebo prepchaté cudzími slovami, na ktoré máme aj slovenské slová.
S deviatym jazykom teraz len začínam (samej sa mi to neche veriť! Cudzie jazyky súviseli aj s prácou, ktorú som robila) a ako som spomenula, z niektorých už takmer nič nezostalo. Najťažšie sú pre nás asi tonálne jazyky (skupina čínskych a podobných jazykov) a potom aj tie, kde sa treba naučiť aj iné abecedy/písmo, aby človek vedel aj čítať a písať.
Syn s rodinou príde tento rok na niekoľko týždňov. Náš malý "Ind" sa učí aj po slovensky a je externým žiakom v slovenskej škole, takže musí prísť urobiť rozdielové skúšky.
Tiež pozdravujem a prajem dobrý deň.
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-buchty-ako-ich-pozname-z...
Ale len z polovice.
Kusok " bavette", alebo "flan steak"....hovadzie masko. Myslim, ze je to na Slovensku slabina. Mam v mraznicke nakrajanych par kuskov. Zle sa za surova kraja na platky, vzdy sa mi to vselijako kruti. Ale ako steak je to velmi chutny kusok maska. V lete mavame na BBQ.
A salatik z cakanky, mame radi.
Slovencina je krasna a pre cudzinca velmi tazka. Vela padov, sklonovanie, vyslovnost.
Ale som sa teda zlakla, ked pises, ze s pravopisom to ide v cudzom prostredi rychlo dolu vodou. Ooooo....ja sa snazim davat si pozor :-) a dufam, ze to take zle v mojom pripade nie je :-).
Ale myslim, ze to ani tak nema nic spolocne s tym, ze clovek zije v cudzine. Ked citam niektore prispevky Slovakov, zijucich na Slovensku a v jednom kratkom prispevku aj desat pravopisnych chyb...tak neviem. Ale ja si poviem tak, ze ten clovek ma mozno ine kvality. Mozno vie dobre varit, alebo je dobry v matematike, alebo v zemepise, v sporte...
Vies co sa mne nepaci? Ak niekto zije pat rokov v cudzine, pride na navstevu Slovenska a uz sa tvari, akoze zabudol slova a vyslovuje so "zahranicnym" prizvukom.
@farbuska , syna mas teda poriadne daleko! Niekedy je to tazke, pravda? Ked si nemozes len tak odskocit na kavicku, alebo na kus reci...
Pozdravujem. Aj Amiga pohladkaj :-).
Ja este viem aj vybrane slova, vy, vykat, vydra, vyr, vyskat, vysoky, atd, atd. Teraz sa ich asi uz ucia inak.
No, ja som este par rokov pred tebou odisla. Takze poriadne davno. Pa-pa.
Ale si macher, krasne si usila 👍
❤️❤️❤️❤️ďakujem
Som sa aj zasmiala, ja som si presne tak isto volakedy umyvala vlasy :-). Nad vanou. A budem asi musiet castejsie do predklonu, nech mi mozog prekrvi. Mozno ma potom aj castejsie "osvieti" :-).
U nas dnes celodenna hmla, takmer vsade. Ja mam pocit, ze zima nam uz pomaly aj konci. Ze taka ozajstna zima uz ani nebude. Tuzim po snehu, vsetko je vtedy take akesi pokojnejsie, tichsie, cistejsie. Nuz, co uz...
Děkuji za komenty a fotečky. Polévka dršťková z bedlí musí být skvělá, hned bych si dala poctivou porci. Šúlance s makom beru celé a s nikým se nedělím.
Narobila si mi chutě!
I u nás už sníh slézá, o sněhulákovi to nebylo a nejspíš nebude. Děcka nemají zábavu, ani sáňky nevytáhnou.
To je nemilé. Tatínek vlastně paril hlinu v pytli pověšenou na hranolu a v kotlině nad vodou, hezky dlouho...
Děkuji za koment a fotečku, špagety s vajíčkem a slaninkou jsou bezva rychlovka. Také máte nasněženo, zima se hlásí o slovo všude.
Hezký den přeji!
Pravdu díš, není nad klasické uzené maso od řezníka. @kuko95 to píše dobře, ale ne vždy se ke klasickému řezníkovi dostanu, u nás jich zase tolik nemáme. O cenách nemluvě. Ale jde to, o tom žádná.
@svetlii krásná práce, měla bych strach, že mi kapustnica z hrnca zdrhne haha Velmi chutné fotečky, krásný servis. Jsi moc šikovná!
Myslim si ze kazdy "kuchtik" ktory nieje blby a ktoremu zalezi aby ta kapustnica bola poctiva si to udene zaopatri v nejakej domacej masne ktore uz su teraz neni problem najst
Pardon: najar má byť na jar (preklep)
Ach, toto jedlo mi pripomenulo moju starú mamu. Ona robievala toto jedlo najmä najar z doma urobených hrubších rezancov, priniesla zopár čerstvých vajec od sliepočiek a k tomu priniesla hlávku šalátu zo záhrady a zaliala úplne jednoduchou zálievkou z octu a vody dochutenou štipkou soli, cukru a čierneho korenia. Bolo to výborné! Vďaka za pripomenutie, musím si to uvariť.
Prešov?
U nás v Trnave bolo ráno tiež pekne nasnežené a teraz už ani stopa. Chúdence deti si ani nestihli postaviť snehuliakov:(
Piecť zeminu som skúšala, nepomohlo.