Zo zákulisia monitora:
Aj u nás doma sa pečie podľa Varechy. 9 receptov odskúšaných vo vlastnej kuchyni

Jana Stárková, editorka a administrátorka Varecha.sk, 31. decembra 2022     12 minút čítania

Nielen návštevníci našej Varešky u nás nachádzajú kulinársku inšpiráciu. Aj my, ktorí stránku pre vás a s vami tvoríme, doma kuchtíme a vypekáme podľa nej...


Jana Stárková, editorka a administrátorka Varecha.sk

Už viac ako 6 rokov sa starám o náš-váš portál Varecha.sk a tak prirodzene z neho čerpám nápady, čo navariť či napiecť aj vo vlastnej kuchyni. Vďaka svojej práci mám neustále pred očami množstvo možností, čo vôbec nie je na zahodenie. Na druhej strane, tento môj pracovný chlebíček celkom dobre trénuje aj pevnú vôľu. Veď neustále odolávať pokušeniu pri pohľade na fotky chutných jedál, koláčov a zákuskov, to vyžaduje poriadnu dávku sebazaprenia.

Mnohé recepty si ukladám do virtuálnej kuchárskej knihy a keď príde čas, niektoré príležitostne vyskúšam. Ako uvidíte nižšie, tento rok som podľa Varechy najmä piekla, na sviatky, oslavy, alebo len tak z obyčajnej maškrtnosti. Ak máte chuť a čas, pozrite si niečo z toho, čo som doma pripravila a stihla predtým, než to kamsi zmizlo, odfotiť.

Týmto mojím príspevkom by som chcela poďakovať všetkým, ktorí na náš kulinársky portál pridávajú svoje recepty, pretože vďaka nim si státisíce domácností majú na čom pochutnávať :)

Prispievateľom, čitateľom i náhodným hľadačom dobrých receptov prajem krásny nový rok 2023 plný zdravia, šťastia, lásky, porozumenia a pohody.




Nebezpečná kombinácia




Foto: Jana Stárková

Krehučkým laskonkám vždy ťažko odolávam. Kokosové alebo orechové korpusy, ktoré sa rozplývajú na jazyku, spojené lahodným krémom, ma dostanú hocikedy a hocikde. A tak bolo len otázkou času, kedy sa odhodlám upiecť ich sama.

Deň D prišiel pred Vianocami, keď som si povedala, že popri bezpečnej vianočnej klasike vyskúšam aj niečo nové. Zásoba domácich vlašských orechov a našetrených bielkov v mrazničke rozhodli. Budú orechové laskonky. No a keď novoty, tak namiesto sladkého krému budú plnené citrónovým krémom lemon curd.

Na našej Vareške som si našla dva recepty od skúsených gazdiniek @Olinecky a @Janger a pustila som sa do práce. Všetko išlo ako po masle a výsledok ma nesklamal. Kontrast sladučkých korpusov a kyselkavého krému bol veľmi príjemný. Až taký, že laskonky sa nedožili 2. sviatku vianočného. Radšej vám nepoviem, koľko ich bolo...









Diskusia k článku







 



TOPlist