Jablková roláda bez kypriaceho prášku
Foto: Jana Stárková
Mimo letnej sezóny najčastejšie pečiem koláče s jablkami. Jednak doma sa vždy pár jabĺčok nájde a nepoznám nikoho, kto by toto ovocie nemal rád. Najviac u nás letí jablkové pité a koláč z krehkého cesta, ale do môjho itinerára sa prebojovala aj jablková roláda od @Zlatulik3.
Oproti už spomenutým koláčom je jej príprava veľmi jednoduchá a recept si ma získal aj tým, že cesto neobsahuje prášok do pečiva, ktorý ja akosi vždy v ceste cítim aj po upečení. Aj bez neho je však korpus jemný a nadýchaný. Roládu treba krájať vychladnutú, vtedy sa vám podaria naozaj úhľadné kúsky. Výsledný dojem pred hosťami ešte zlepší poprašok cukru a kopček šľahačky. K tomu však u nás nedošlo, roláda nám chutila aj bez toho, a tak sme ušetrili aj nejaké tie kalórie...
Diskusia k článku