4. Pridávate do vody olej
Foto: Shutterstock
Jeden z kuchynských mýtov hovorí, že pridaním oleja do vody predídete zlepeniu cestovín. Omyl! Olej ostane plávať na povrchu a pri cedení cestoviny pekne obalí. Výsledok? Vaša prácne pripravovaná omáčka sa na naolejovaných cestovinách nezachytí, ale skĺzne na dno taniera. Chutný dvojboj sa nekoná...
Samozrejme, že pridávam olej do vody, ale samozrejme, že to nerobím pri cestovinách, ktoré chcem hneď po uvarení vmiešať do omáčky. V podstate ich v omáčke dovariť. Pokiaľ chcem cestoviny len niečím posypať (syr,tvaroh, orechy...), tak asi nechcem, aby sa mi po vybratí z vody zlepili. A oveľa lepšie je pridať olej do vody, ako ich po uvarení "prelievať" (hrozný výraz!) olejom, ako je všeobecne odporúčané.
spred roka som otvorila článok na VARECHE..
Jedlý hmyz u nás získava na popularite. Vyskúšali by ste ho aj vy?
prosím-napíšete mi váš názor na jedenie hmyzu...
vyhlášku schválil Brusel.
zaujíma ma to