5. Pevne sa držíte odporúčaní výrobcu
Foto: Shutterstock
Dĺžka varenia závisí od druhu a veľkosti cestovín a každý výrobca ju uvádza na obale. Ešte nikdy to však nesedelo... Spoľahnite sa viac na svoj jazyk a cestoviny počas varenia ochutnávajte.
Niektorí šéfkuchári odporúčajú variť aj o 2 minúty kratšie, než je uvedené v návode na obale. Ešte kratšie ich varte, ak s nimi budete ďalej pracovať, napríklad keď ich ešte budete prehrievať na panvici s omáčkou. Cestoviny nemajú byť rozvarené, ale uvarené al dente, teda na skus. Pri zahryznutí či prekrojení vidličkou by ste mali cítiť ľahký odpor a na reze vidieť tenký svetlejší prúžok, pri špagetách bielu bodku uprostred.
Samozrejme, že pridávam olej do vody, ale samozrejme, že to nerobím pri cestovinách, ktoré chcem hneď po uvarení vmiešať do omáčky. V podstate ich v omáčke dovariť. Pokiaľ chcem cestoviny len niečím posypať (syr,tvaroh, orechy...), tak asi nechcem, aby sa mi po vybratí z vody zlepili. A oveľa lepšie je pridať olej do vody, ako ich po uvarení "prelievať" (hrozný výraz!) olejom, ako je všeobecne odporúčané.
spred roka som otvorila článok na VARECHE..
Jedlý hmyz u nás získava na popularite. Vyskúšali by ste ho aj vy?
prosím-napíšete mi váš názor na jedenie hmyzu...
vyhlášku schválil Brusel.
zaujíma ma to