3. Varíte ich príliš prudko
Foto: Shutterstock
Neponáhľajte sa, ak ste príliš nedočkaví a vhodíte cestoviny do vody skôr, než sa začne variť, budú sa lepiť. Do vriacej osolenej vody nasypte naraz všetky cestoviny a na chvíľu zvýšte teplotu pod hrncom, cestoviny pomiešajte, aby sa neprilepili na dno hrnca a potom opäť var zmiernite. Dávajte pozor, aby voda neustále vrela, nie však priveľmi. Agresívny var by mohol zničiť dokonalú štruktúru jemnejších cestovín, napríklad raviol alebo tortelín. Nezabudnite cestoviny počas varenia často miešať.
Samozrejme, že pridávam olej do vody, ale samozrejme, že to nerobím pri cestovinách, ktoré chcem hneď po uvarení vmiešať do omáčky. V podstate ich v omáčke dovariť. Pokiaľ chcem cestoviny len niečím posypať (syr,tvaroh, orechy...), tak asi nechcem, aby sa mi po vybratí z vody zlepili. A oveľa lepšie je pridať olej do vody, ako ich po uvarení "prelievať" (hrozný výraz!) olejom, ako je všeobecne odporúčané.
spred roka som otvorila článok na VARECHE..
Jedlý hmyz u nás získava na popularite. Vyskúšali by ste ho aj vy?
prosím-napíšete mi váš názor na jedenie hmyzu...
vyhlášku schválil Brusel.
zaujíma ma to