Škola pečenia:
Desatoro kváskovania podľa skúseností našej redaktorky

Jarmila Horváthová, 6. októbra 2023     12 minút čítania

Ak ste v kváskovaní začiatočník, rady a tipy našej kolegyne Jarky Horváthovej sa vám nabetón zídu. Niet nad vlastnú skúsenosť a tých už ona spolu s dcérou má na rozdávanie.



Foto: Natália Herzinger

7. Cesto patrí do chladničky

Vymiesené cesto treba dať kysnúť v ošatke alebo v miske do chladničky. Na koľko hodín – s tým možno experimentovať. Čím je cesto v chladničke dlhšie, tým je jeho štruktúra lepšia. Nebojte sa ho nechať v chladničke aj 20 hodín.

Cesto musí byť nepriedušne prikryté, aby nevyschlo, najlepšia je na to čiapka na sprchovanie, ktorou prikryjete ošatku alebo misku. Ak použijete misku, najlepšia je umelohmotná alebo silikónová. Ak použijete ošatku, treba ju dobre vysypať zemiakovým škrobom, aby sa cesto neprilepilo, alebo vyložiť utierkou vysypanou múkou.




ANKETA: Dnes to bude veľmi jednoduchá otázka. Kváskujete?

57,5%



42,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist