Škola pečenia:
Desatoro kváskovania podľa skúseností našej redaktorky

Jarmila Horváthová, 6. októbra 2023     12 minút čítania

Ak ste v kváskovaní začiatočník, rady a tipy našej kolegyne Jarky Horváthovej sa vám nabetón zídu. Niet nad vlastnú skúsenosť a tých už ona spolu s dcérou má na rozdávanie.



Foto: Shutterstock

6. Nemieste cesto dlho

Pri miesení cesta na kváskový chlieb platí, že dlhšie neznamená aj lepšie. Pri miesení hákom stačí osem minút. Ak cesto hnetiete viac, môže sa stať že ho „premiesite“, a preto nenakysne.

Domáce korenie na chlieb

Do cesta na chlieb môžete primiešať namiesto rasce špeciálne korenie na chlieb, ktoré si pripravíte doma. Zmiešate 1 ČL anízu, 1 ČL feniklových semienok, 1 ČL rasce, 1 ČL koriandrových semienok a rozdrvíte v mažiari. Uchovávajte v uzatvorenej nádobe a na jednu dávku cesta použijete 1 ČL zmesi. Výborné je aj talianske alebo provensalské korenie, ale potom sa už chlieb nedá podávať na sladko.





ANKETA: Dnes to bude veľmi jednoduchá otázka. Kváskujete?

57,5%



42,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist