Povinný vegetariánsky deň v Nemecku

Redakcia, 6. augusta 2013     7 minút čítania

V Nemecku sa blížia voľby a volebná kampaň zasahuje už aj do jedenia. Nemecká strana zelených chce presadiť povinný vegetariánsky deň.

Nemecká predvolebná kampaň vrcholí. Šéfka nemeckej strany Zelených Renate Künastová sľubuje, že zavedie pravideľný povinný deň bez mäsa a udenín v školských a závodných jedálňach. Splní to, ak sa jej strana Zelených dostane do budúcej nemeckej vlády. "Vegetariánsky deň bude úžasný spôsob, ako vyskúšať, že sa dá dobre najesť aj bez mäsa a klobás," uviedla pre nemecký denník Bild.



Ako reagujú Nemci?

A ako na to reagujú obyčajní ľudia v Nemecku? „Ľudia sú stvorení, aby jedli mäso. Máme preto silné zuby a jednoducho to patrí k našemu stravovanie. Ale keď niekto nechce mäso, tak je to tiež v poriadku...“ povedala mladá Berlínčanka v rozhlasovej ankete Českého rozhlasu...

A čo vy? Privítali by ste povinný vegetariánsky deň? Mala by taký povinný deň zaviesť aj slovenská vláda, alebo radšej nie? Veď, ak chceme, môžme si urobiť vegetriánsky deň aj sami. Kedykoľvek...

Nápad: Urobte si svoj vegetariánsky deň. Ihneď


Nečakajte, či vláda prikáže mať vegetariánsky deň. Jednoducho si ho urobte ihneď, ak chcete. Tu je zopár tipov z našej rubriky vegetariánske recepty na Vareche. Celkovo na Vareche nájdete tisícky vegetariánskych receptov, čiže môžete mať vegetariánsky deň aj každý deň :)

































Vegetariánske recepty na Vareche
Ste vegetarián? Pridajte sa k vegetariánom na Facebooku :)




Diskusia k článku

martinis
ťažko povedať. je pravda, že vegetariánsky deň si môže urobiť každý sám, ale na druhej strane - človek nie vždy má možnosť sa najesť mimo jedálne (či školskej, alebo závodnej) a tak by jeden deň s bezmäsitým jedlom padol vhod. toto sa však týka len jedální bez možnosti výberu jedla, teda väčšinou školských - a tu máme bez mäsa piatky. takže koniec koncov, nasilu niekomu vnucovať iné jedlo, než na aké je zvyknutý asi nemá význam.
tinca
súhlasím, vegeteriánsky deň si môžeme urobiť kedy chceme občas, raz za mesiac, raz za týždeň, každý deň alebo aj nikdy. Na vareche je receptov požehnane, ale niekomu niečo vnucovať tak to teda nie. Každému čo a ako chutí. A čo by mi pre zdravie aj pomohol jeden deň v roku?
daniella9
Nuž, nie som si istá, či ten nápad tej političky prinesie želaný výsledok:-)
Ja by som sa skôr zamerala na osvetu v rámci stravovania, aby to bolo také plynulé a nie zrazu nakázané zákonom, síce je to beh na dlhé trate, ale aj tak lepšie ako ľudom niečo nanucovať - hoci len na jeden deň v roku:-)
iwuska
paradoxom je, ze si sice hovorime, ze sme stavani na masitu stravu, no kedy v historii sme v strednej europe jedli maso tak casto, ako dnes? este pred par desatrociami to bol skor jeden masity den za tyzden :)
pseudocognac
Silne huby, a mame aj trhaky ? Ci stolicky ako kravy a kone???? A co ine nase telesne usposobenia, aj tie su vhodne nastavene pre konzumaciu masa?
dodik
je to fajn-telo by si malo oddýchnuť od mäsitej stravy-
zmierni sa tým aj útok na peňaženku a utuží zdravie-ak to nebudú" sterilne balené ,chemicky ošetrované, geneticky znetvorené atp...






 



TOPlist