Foto: methi
Podávame s ryžou alebo plackami. Moja inšpirácia: http://www.spiceupthecurry.com/whole-green-moong-dal/
Suroviny
100 ml |
|
na ich namocenie |
|
300 ml, na ich uvarenie |
|
1 ks |
|
1/3 ČL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
1 ČL plocha |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mungo fazuľky si asi na 1 - 2 hodiny namočíme vo vode.
-
2
Zatiaľ si pripravíme paradajkové pyré. Paradajky umyjeme a jednoducho rozmixujeme.
-
3
Namočené mungo fazuľky scedíme, dáme do hrnca a pridáme 300ml vody, bobkový list a mletú kurkumu. Vodu privedieme do varu, potom oheň zmiernime a fazuľky varíme prikryté asi 15 minút. Uvarené odložíme bokom do ďalšieho použitia.
-
4
V druhom hrnci zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu a necháme ju prasknúť.
-
5
Pridáme cesnak, zázvor a 1 minútku restujeme. Potom pridáme paradajkové pyré, garam masala, čili korenie a premiešame. Hrniec zakryjeme a na miernom ohni necháme 5 minút variť.
-
6
Po 5 minútach pridáme predvarené mungo fazuľky (bobkový list už môžete vytiahnuť), soľ a premiešame. 2 minúty povaríme.
-
7
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a oheň vypneme. Hrniec zakryjeme a karí necháme odpočívať 15 minút.
Diskusia k receptu