Brokolicová polievka s pohánkovým jogurtom

dada777 - fotkadada777, 31. júla 2013
Brokolicová polievka s pohánkovým jogurtom
Foto: dada777

Jednoduchá, ale chutná a zdravá polievka vhodná pri bezmliečnej diéte. V polievke som použila rastlinný pohánkový jogurt. Ak nedodržiavate diétu bez mlieka, môžete použiť Zobraziť celý popisJednoduchá, ale chutná a zdravá polievka vhodná pri bezmliečnej diéte. V polievke som použila rastlinný pohánkový jogurt. Ak nedodržiavate diétu bez mlieka, môžete použiť jogurt z kravského mlieka.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
asi 5 ks
5 strúčikov
2 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Do vody dáme variť ružičky brokolice, na menšie kúsky nakrájané zemiaky, pridáme pretlačený cesnak a soľ.

  2. 2

    Varíme domäkka, zahustíme špaldovou múkou rozmiešanou v troche teplej vody, pridáme pohánkový jogurt a nakoniec trochu oleja. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Neviem, prečo skoro každý dáva do brokolicovej (krémovej) polievky zemiaky, veď nerobím zemiakovú, ja dávam len brokolicu, ochutím, povarím, rozmixujem a dám smotanovú zátrepku ( v mojom prípade) a tie krutónky, prípadne pár ružičiek si nechám len tak, navrch. Ale ty si nemixovala, je to trochu iné, aj keď nehovorím, že zlé, len mám rada, ak vynikne chuť brokolice.
tiginko
ja dávam do každej krémovej zeleninovej polievky zemiaky, kvôli zahusteniu, ale potom už žiadnu múku
2michal
myslím si,že tento rcp.nie je krémová polievka,však autorka rcp. v postupe nepíše o rozmixovaní surovín, a ja mám rád polievky v ktorých je do čoho zahryznúť.Polievka musí byť chutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia