Foto: Shutterstock
1. Škorica
Prečo ju milujeme? Okamžite navodí pocit tepla a pohody, lebo je univerzálna, hodí sa do sladkých aj slaných jedál. Využijete ju v jablkových a tekvicových koláčoch, ovsených kašiach, tekvicovej polievke, v jablkovom kompóte alebo chai latte. Samozrejme, škorica krásne vynikne aj v horúcich nápojoch alebo v domácej pečenej granole. Pripravte si s nami škoricový sirup do kávy, ale aj na jesenné dezerty:Vychutnajte si vôňu a chuť škorice aj v týchto úžasných dobrotách:
2. Muškátový oriešok
Prečo ho pridať pri varení? Dodá jedlu hĺbku a jemnú orieškovú arómu, ktorá výborne ladí s krémovými a syrovými pokrmami. Použiť ho môžete v zemiakovej kaši, bešamelovej omáčke, krémovom tekvicovom rizote, ale aj v horúcej čokoláde. Odporúčame ho podľa možností nastrúhať čerstvý, lebo takto dodá jedlu oveľa viac chuti.Pár tipov, kde použiť muškátový oriešok:
3. Údená červená paprika
Prečo je taká super? Je tajomstvom tej „dymovej“ jesennej chuti, ktorá nahrádza grilovanie, keď vonku začne pršať. Použiť sa dá v dusenom mäse alebo guláši, na pečenú zeleninu, do fazuľových jedál, ale aj v cícerovom hummuse či do rôznych nátierok. Ohromnú chuť dodá aj, keď zmiešate štipku údenej mletej papriky s olivovým olejom a pokvapkáte ňou polievku tesne pred podávaním. Získa úžasnú arómu!Údená paprika dodá poriadnu dávku chuti vyprážaným kuracím prsiam aj drobnému slanému pečivu:




Diskusia k článku