Piati proti piatim: 10 sladkých a slaných chuťoviek z odpaľovaného cesta nielen na fašiangy
Redakcia Varecha.sk, včera 06:15 5 minút čítania
Nielen na sladké veterníky a venčeky sa hodí odpaľované cesto. Vychutnajte si ho v nových podobách. Vyprážajte, plňte, obaľujte alebo mu dajte slaný akcent.
Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Foto: Kulinární studio MAFRAChrumkavé šišky z odpaľovaného cesta K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.
Foto: Pravda - Ľuboš PilcVyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch Chrumkavé kúsky obalené v orieškoch, ktoré tak trochu pripomínajú obľúbený trdelník.
Foto: MariaklaraKépviseló fánk - poslanecké fánky Tento recept mám od mojej maminky, ktorý mala ona v originál maďarskej kuchárskej knihe a preložila ho pre mňa pred viac ako 35 rokmi.
Foto: TV VarechaSlané šišky z odpaľovaného cesta Ak obľubujete šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou. Vylepšené sú navyše aj lahodnou tvarohovou plnkou s bylinkami.
Foto: MethiGougères - syrové pusinky z odpaľovaného cesta Francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta sa môže podávať len tak alebo s nejakou náplňou.
Diskusia k článku