Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
mesačník Varecha, 26. októbra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 90 ml | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 160 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Na vyprážanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na citrónový krém: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najskôr pripravíme krém. Z citrónov dôkladne vytlačíme šťavu, zmiešame ju s cukrom a zvaríme na konzistenciu sirupu. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s kyslou smotanou.
- 2
 Múku dôkladne preosejeme. Vodu, olej a štipku soli dáme do hrnca a privedieme do varu. Ihneď pridávame múku a za stáleho miešania vareškou varíme dovtedy, kým sa na dne hrnca začne tvoriť biely povlak, cesto musí byť lesklé a hladké. Potom ho odstavíme z ohňa.
- 3
 Cesto miešame dovtedy, kým úplne nevychladne. Potom postupne po jednom primiešame vajcia.
- 4
 V hrnci rozohrejeme olej. Z cesta vytvoríme lyžicou alebo malou naberačkou na zmrzlinu guľôčky a vyprážame ich pomaly z každej strany, musia mať zlatú farbu.
- 5
 Hotové šišky necháme odkvapkať na kuchynských utierkach. Po odkvapkaní servírujeme s citrónovým krémom, môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu