Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
mesačník Varecha, 26. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 ml |
|
90 ml |
|
štipka |
|
160 g |
|
1/4 ČL |
|
3 ks |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
Na citrónový krém: | |
2 ks |
|
4 PL |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme krém. Z citrónov dôkladne vytlačíme šťavu, zmiešame ju s cukrom a zvaríme na konzistenciu sirupu. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s kyslou smotanou.
- 2
Múku dôkladne preosejeme. Vodu, olej a štipku soli dáme do hrnca a privedieme do varu. Ihneď pridávame múku a za stáleho miešania vareškou varíme dovtedy, kým sa na dne hrnca začne tvoriť biely povlak, cesto musí byť lesklé a hladké. Potom ho odstavíme z ohňa.
- 3
Cesto miešame dovtedy, kým úplne nevychladne. Potom postupne po jednom primiešame vajcia.
- 4
V hrnci rozohrejeme olej. Z cesta vytvoríme lyžicou alebo malou naberačkou na zmrzlinu guľôčky a vyprážame ich pomaly z každej strany, musia mať zlatú farbu.
- 5
Hotové šišky necháme odkvapkať na kuchynských utierkach. Po odkvapkaní servírujeme s citrónovým krémom, môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu