Minichlebíčky s plesňovým syrom, so slaninkou, s brusnicami a orechmi videorecept
Pre návštevu k vínku alebo pre rodinku na olovrant, dobré pohostenie sa vždy rýchlo zje a poteší hladných aj maškrtných.
porcie
príprava
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Zo syrov odkrojíme vonkajšiu vrstvu ušľachtilej bielej plesne, syr dáme do misy a rozšľaháme mixérom. Odkrojené časti veľmi najemno nakrájame a pridáme k syru.
- 2
Slaninu alebo šunku nakrájanú na kocky opečieme nasucho na panvici a bez tuku pridáme k syru. Ďalej prisypeme nasekané brusnice a orechy, dochutíme medom a premiešame.
- 3
Zmes rozdelíme na plátky bielej bagety, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
- 4
TIP: Syr s bielou plesňou nechajte aspoň hodinu predtým pri izbovej teplote, aby bol mäkší, zmes bude potom krémovejšia. Alebo použite syr typu brie, ktorý je vo vnútri menej tuhý.
Tiež obložené chlebíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu