Narodeninová nutelová torta
Suroviny
| Korpus: | |
| 300 g |
|
| 125 g |
|
| 2 PL (lieskovcový krém) |
|
| 1-2 PL |
|
| Krém: | |
| 400 g |
|
| 300 ml |
|
| 300-350 g |
|
| 1 bal. |
|
| podľa chuti |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku. Pridáme roztopené maslo, Nutellu a podľa potreby trochu mlieka. Všetko dôkladne zamiešame a rovnomerne natlačíme na dno formy (priemer 22-24 cm). Dáme do chladu, kým pripravujeme krém.
- 2
Krém: Mascarpone dáme do misky so smotanou, Nutellou a práškovým cukrom. Všetko spolu ručným šľahačom vymixujeme, ku koncu pridáme Smetafix a ešte chvíľku mixujeme. Krém nanesieme na korpus.
- 3
Poleva: V zohriatej smotane rozpustíme čokoládu a nalejeme ju na krém. Tortu necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu