Magazín

Nie je súci do koša: Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť

Nie je súci do koša:
Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť

Ak ste doteraz pripravovali jedlá len z ružičiek brokolice a stonka putovala do odpadu, máme pre vás tipy, ako spotrebovať aj túto časť....
7 minút čítania

Chateau Topoľčianky: rešpektované doma i vo svete. Za zrodom stál prezident Masaryk

O víne:
Chateau Topoľčianky: rešpektované doma i vo svete. Za zrodom stál prezident Masaryk

Víno zo Chateau Topoľčianky je najpredávanejším vínom na Slovensku. Osem až deväť miliónov fliaš ročne, takmer dve fľašky na hlavu. Pred tridsiatimi...
14 minút čítania

Príloha Varecha 23/2023: Grilovanie pre gurmánov

Príloha Varecha 23/2023:
Grilovanie pre gurmánov

Varecha s odskúšanými receptami na pochúťky z grilu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 9. júna.
3 minúty čítania

Michelangelo pije víno z PD Vinohrady. Lenže tam, kde boli kedysi vinice, stoja domy. Na Tramínovej ulici...

O víne:
Michelangelo pije víno z PD Vinohrady. Lenže tam, kde boli kedysi vinice, stoja domy. Na Tramínovej ulici...

Bratislava bývala slávnym vinohradníckym mestom a za prešporské víno sa platilo zlatom. Jednou z posledných oáz je PD Bratislava-Vinohrady so skvelými bielymi aj červenými...
11 minút čítania

Krok za krokom: Ako vyšľahať dokonalú šľahačku

Krok za krokom:
Ako vyšľahať dokonalú šľahačku

Prešľahaná alebo roztekajúca sa šľahačka veru nepoteší. Ako zo smotany urobiť zamatovú lahôdku, ktorá drží tvar?
4 minúty čítania

Jeden syr, 10 chutí: Halloumi môžete grilovať aj vyprážať. A čo ešte?

Jeden syr, 10 chutí:
Halloumi môžete grilovať aj vyprážať. A čo ešte?

Stredne tvrdý syr s exotickým názvom sa pri vysokých teplotách nerozteká, preto sa pohodlne vypráža aj griluje....
5 minút čítania

Salón v znamení sviežosti a bubliniek. Súboj generácií vinárov sa skončil nerozhodne

O víne:
Salón v znamení sviežosti a bubliniek. Súboj generácií vinárov sa skončil nerozhodne

Nedá sa dva razy vstúpiť do tej istej rieky, ani dva razy napiť toho istého vína. Meniacu sa podobu slovenského vína ukazuje 18....
9 minút čítania

Barbora Kyšková: Vegánske jedlá plné lásky

Barbora Kyšková:
Vegánske jedlá plné lásky

Jedlo pripravené zo zeleniny a z rastlinných surovín vôbec nemusí byť fádne....
3 minúty čítania

Rebríček TOP 15: Domáce žemličky, strúhaný koláč, kuracia sviečková. Aj to vás naučia tieto úspešné videorecepty

Rebríček TOP 15:
Domáce žemličky, strúhaný koláč, kuracia sviečková. Aj to vás naučia tieto úspešné videorecepty

Najpozeranejšie májové receptové videá by nemali ujsť vašej pozornosti.
7 minút čítania

Urobte si jasno: Želatína, tortové želé, agar. Aký je medzi nimi rozdiel a ako ich správne použiť?

Urobte si jasno:
Želatína, tortové želé, agar. Aký je medzi nimi rozdiel a ako ich správne použiť?

V obchodoch nájdete viacero druhov želírovacích produktov a ich použitie má svoje pravidlá.
5 minút čítania

9 overených receptov: Hladná celá rodina? Vyrieši to plný hrniec gulášovej polievky

9 overených receptov:
Hladná celá rodina? Vyrieši to plný hrniec gulášovej polievky

V každej domácnosti sa varí trocha inak, ale vždy chutí a hlavne zasýti....
4 minúty čítania

Čistá kuchyňa: Super nápad, ako si pri plnení džemu do pohárov poradiť bez lievika

Čistá kuchyňa:
Super nápad, ako si pri plnení džemu do pohárov poradiť bez lievika

Lievik pri plnení džemu zabezpečí, že poháre i stôl zostanú čisté. Čo však, ak ho doma nemáte?
2 minúty čítania

Poľský karfiol v cestíčku

Fedor Malík:
Poľský karfiol v cestíčku

Nedávno som okoštoval nefalšovaný malopoľský karfiol. A požiadal som o dupľu.
2 minúty čítania

SÚŤAŽ na jún: Hrajte o 3 poukážky na nákup v hodnote 20 eur! Stačí, keď pridáte recept

SÚŤAŽ na jún:
Hrajte o 3 poukážky na nákup v hodnote 20 eur! Stačí, keď pridáte recept

Sezóna čerstvého domáceho ovocia a zeleniny začína jahodami, ale nielen na tie máme chuť. Potešia nás všetky recepty od vás!...
6 minút čítania

Zapriahnite ho: 10 možností, ako v domácnosti využiť mixér aj inak, než len na smoothie

Zapriahnite ho:
10 možností, ako v domácnosti využiť mixér aj inak, než len na smoothie

Krémové polievky a omáčky, ranný kokteil, občas pesto. Váš mixér však toho v kuchyni dokáže oveľa viac....
5 minút čítania

Rýchla a nenadúva: Červená šošovica boduje, toto sú naše tipy, čo si z nej uvariť. A nebude to len polievka

Rýchla a nenadúva:
Červená šošovica boduje, toto sú naše tipy, čo si z nej uvariť. A nebude to len polievka

Na rozdiel od klasickej hnedej šošovice, červenú nemusíte vopred namáčať, rýchlo sa uvarí, je ľahko stráviteľná a nenadúva....
4 minúty čítania

Uznávaná degustátorka: Mohla byť lekárkou, ale dala prednosť vínu

Uznávaná degustátorka:
Mohla byť lekárkou, ale dala prednosť vínu

Pôvodne chcela študovať medicínu, no dnes je Slovenka Edita Ďurčová svetovo akceptovanou enologičkou.
1 minúta čítania

Dvojité povzbudenie: 10 kávových dezertov k nedeľnej káve

Dvojité povzbudenie:
10 kávových dezertov k nedeľnej káve

Ak ste milovníkom kávy a sladkých pochúťok, máme pre vás poriadnu dávku lahodnej inšpirácie.
4 minúty čítania

Aj takto sa to dá: Ako pripraviť chrumkavé hranolky úplne bez tuku

Aj takto sa to dá:
Ako pripraviť chrumkavé hranolky úplne bez tuku

Ak neholdujete vyprážaným jedlám, ale občas na hranolky dostanete chuť, naučíme vás, ako si ich môžete urobiť zdravšie.
3 minúty čítania

Predstavujeme Varecháčov: Kto sa skrýva za prezývkou @valina

Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @valina

Keď neviete, čo upiecť hoci aj na slávnostnejšie príležitosti, na skvelé zákusky od prispievateľky, ktorú na Varecha.sk poznáme ako @valina, sa môžete vždy spoľahnúť....
9 minút čítania

Májová TOP 15: Pozrite si rebríček najlepších receptov uplynulého mesiaca. Milujeme zákusky a toto je dôkaz!

Májová TOP 15:
Pozrite si rebríček najlepších receptov uplynulého mesiaca. Milujeme zákusky a toto je dôkaz!

Prvá päťka najklikanejších májových receptov hovorí jasne. Máme radi sladké a úplne najviac zákusky....
12 minút čítania

Teraz je správny čas: Ako a prečo zbierať bazové kvety

Teraz je správny čas:
Ako a prečo zbierať bazové kvety

Nežné kvety bazy krásne vyzerajú, voňajú a aj skvelo chutia.
5 minút čítania

Voňavá špecialitka: 8x bylinkový chlebík, ktorý sa nekrája, ale trhá. Jeden kúsok nikomu stačiť nebude!

Voňavá špecialitka:
8x bylinkový chlebík, ktorý sa nekrája, ale trhá. Jeden kúsok nikomu stačiť nebude!

Čaro týchto bochníkov prevoňaných bylinkami je v ich podávaní. Jednoducho ich položíte na stôl a doprajete hosťom číru radosť z trhania....
4 minúty čítania

Obľúbená sezóna: Praktické rady, ako si šťavnaté jahody užiť čo najdlhšie

Obľúbená sezóna:
Praktické rady, ako si šťavnaté jahody užiť čo najdlhšie

Všetci ich zbožňujeme a preto sa nimi v sezóne radi zásobujeme....
3 minúty čítania

Príloha Varecha 22/2023: Chutné aj zdravé ružičky

Príloha Varecha 22/2023:
Chutné aj zdravé ružičky

Varecha s odskúšanými receptami na výborné jedlá z karfiolu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. júna.
3 minúty čítania