Nie je súci do koša:
Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť
Ak ste doteraz pripravovali jedlá len z ružičiek brokolice a stonka putovala do odpadu, máme pre vás tipy, ako spotrebovať aj túto časť....
7 minút čítania
O víne:
Chateau Topoľčianky: rešpektované doma i vo svete. Za zrodom stál prezident Masaryk
Víno zo Chateau Topoľčianky je najpredávanejším vínom na Slovensku. Osem až deväť miliónov fliaš ročne, takmer dve fľašky na hlavu. Pred tridsiatimi...
14 minút čítania
Príloha Varecha 23/2023:
Grilovanie pre gurmánov
Varecha s odskúšanými receptami na pochúťky z grilu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 9. júna.
3 minúty čítania
O víne:
Michelangelo pije víno z PD Vinohrady. Lenže tam, kde boli kedysi vinice, stoja domy. Na Tramínovej ulici...
Bratislava bývala slávnym vinohradníckym mestom a za prešporské víno sa platilo zlatom. Jednou z posledných oáz je PD Bratislava-Vinohrady so skvelými bielymi aj červenými...
11 minút čítania
Krok za krokom:
Ako vyšľahať dokonalú šľahačku
Prešľahaná alebo roztekajúca sa šľahačka veru nepoteší. Ako zo smotany urobiť zamatovú lahôdku, ktorá drží tvar?
4 minúty čítania
Jeden syr, 10 chutí:
Halloumi môžete grilovať aj vyprážať. A čo ešte?
Stredne tvrdý syr s exotickým názvom sa pri vysokých teplotách nerozteká, preto sa pohodlne vypráža aj griluje....
5 minút čítania
O víne:
Salón v znamení sviežosti a bubliniek. Súboj generácií vinárov sa skončil nerozhodne
Nedá sa dva razy vstúpiť do tej istej rieky, ani dva razy napiť toho istého vína. Meniacu sa podobu slovenského vína ukazuje 18....
9 minút čítania
Barbora Kyšková:
Vegánske jedlá plné lásky
Jedlo pripravené zo zeleniny a z rastlinných surovín vôbec nemusí byť fádne....
3 minúty čítania
Rebríček TOP 15:
Domáce žemličky, strúhaný koláč, kuracia sviečková. Aj to vás naučia tieto úspešné videorecepty
Najpozeranejšie májové receptové videá by nemali ujsť vašej pozornosti.
7 minút čítania
Urobte si jasno:
Želatína, tortové želé, agar. Aký je medzi nimi rozdiel a ako ich správne použiť?
V obchodoch nájdete viacero druhov želírovacích produktov a ich použitie má svoje pravidlá.
5 minút čítania
9 overených receptov:
Hladná celá rodina? Vyrieši to plný hrniec gulášovej polievky
V každej domácnosti sa varí trocha inak, ale vždy chutí a hlavne zasýti....
4 minúty čítania
Čistá kuchyňa:
Super nápad, ako si pri plnení džemu do pohárov poradiť bez lievika
Lievik pri plnení džemu zabezpečí, že poháre i stôl zostanú čisté. Čo však, ak ho doma nemáte?
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Poľský karfiol v cestíčku
Nedávno som okoštoval nefalšovaný malopoľský karfiol. A požiadal som o dupľu.
2 minúty čítania
SÚŤAŽ na jún:
Hrajte o 3 poukážky na nákup v hodnote 20 eur! Stačí, keď pridáte recept
Sezóna čerstvého domáceho ovocia a zeleniny začína jahodami, ale nielen na tie máme chuť. Potešia nás všetky recepty od vás!...
6 minút čítania
Zapriahnite ho:
10 možností, ako v domácnosti využiť mixér aj inak, než len na smoothie
Krémové polievky a omáčky, ranný kokteil, občas pesto. Váš mixér však toho v kuchyni dokáže oveľa viac....
5 minút čítania
Rýchla a nenadúva:
Červená šošovica boduje, toto sú naše tipy, čo si z nej uvariť. A nebude to len polievka
Na rozdiel od klasickej hnedej šošovice, červenú nemusíte vopred namáčať, rýchlo sa uvarí, je ľahko stráviteľná a nenadúva....
4 minúty čítania
Uznávaná degustátorka:
Mohla byť lekárkou, ale dala prednosť vínu
Pôvodne chcela študovať medicínu, no dnes je Slovenka Edita Ďurčová svetovo akceptovanou enologičkou.
1 minúta čítania
Dvojité povzbudenie:
10 kávových dezertov k nedeľnej káve
Ak ste milovníkom kávy a sladkých pochúťok, máme pre vás poriadnu dávku lahodnej inšpirácie.
4 minúty čítania
Aj takto sa to dá:
Ako pripraviť chrumkavé hranolky úplne bez tuku
Ak neholdujete vyprážaným jedlám, ale občas na hranolky dostanete chuť, naučíme vás, ako si ich môžete urobiť zdravšie.
3 minúty čítania
Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @valina
Keď neviete, čo upiecť hoci aj na slávnostnejšie príležitosti, na skvelé zákusky od prispievateľky, ktorú na Varecha.sk poznáme ako @valina, sa môžete vždy spoľahnúť....
9 minút čítania
Májová TOP 15:
Pozrite si rebríček najlepších receptov uplynulého mesiaca. Milujeme zákusky a toto je dôkaz!
Prvá päťka najklikanejších májových receptov hovorí jasne. Máme radi sladké a úplne najviac zákusky....
12 minút čítania
Teraz je správny čas:
Ako a prečo zbierať bazové kvety
Nežné kvety bazy krásne vyzerajú, voňajú a aj skvelo chutia.
5 minút čítania
Voňavá špecialitka:
8x bylinkový chlebík, ktorý sa nekrája, ale trhá. Jeden kúsok nikomu stačiť nebude!
Čaro týchto bochníkov prevoňaných bylinkami je v ich podávaní. Jednoducho ich položíte na stôl a doprajete hosťom číru radosť z trhania....
4 minúty čítania
Obľúbená sezóna:
Praktické rady, ako si šťavnaté jahody užiť čo najdlhšie
Všetci ich zbožňujeme a preto sa nimi v sezóne radi zásobujeme....
3 minúty čítania
Príloha Varecha 22/2023:
Chutné aj zdravé ružičky
Varecha s odskúšanými receptami na výborné jedlá z karfiolu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. júna.
3 minúty čítania