Magazín

Aj takto sa to dá: Ako pripraviť chrumkavé hranolky úplne bez tuku

Aj takto sa to dá:
Ako pripraviť chrumkavé hranolky úplne bez tuku

Ak neholdujete vyprážaným jedlám, ale občas na hranolky dostanete chuť, naučíme vás, ako si ich môžete urobiť zdravšie.
3 minúty čítania

Predstavujeme Varecháčov: Kto sa skrýva za prezývkou @valina

Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @valina

Keď neviete, čo upiecť hoci aj na slávnostnejšie príležitosti, na skvelé zákusky od prispievateľky, ktorú na Varecha.sk poznáme ako @valina, sa môžete vždy spoľahnúť....
9 minút čítania

Májová TOP 15: Pozrite si rebríček najlepších receptov uplynulého mesiaca. Milujeme zákusky a toto je dôkaz!

Májová TOP 15:
Pozrite si rebríček najlepších receptov uplynulého mesiaca. Milujeme zákusky a toto je dôkaz!

Prvá päťka najklikanejších májových receptov hovorí jasne. Máme radi sladké a úplne najviac zákusky....
12 minút čítania

Teraz je správny čas: Ako a prečo zbierať bazové kvety

Teraz je správny čas:
Ako a prečo zbierať bazové kvety

Nežné kvety bazy krásne vyzerajú, voňajú a aj skvelo chutia.
5 minút čítania

Voňavá špecialitka: 8x bylinkový chlebík, ktorý sa nekrája, ale trhá. Jeden kúsok nikomu stačiť nebude!

Voňavá špecialitka:
8x bylinkový chlebík, ktorý sa nekrája, ale trhá. Jeden kúsok nikomu stačiť nebude!

Čaro týchto bochníkov prevoňaných bylinkami je v ich podávaní. Jednoducho ich položíte na stôl a doprajete hosťom číru radosť z trhania....
4 minúty čítania

Obľúbená sezóna: Praktické rady, ako si šťavnaté jahody užiť čo najdlhšie

Obľúbená sezóna:
Praktické rady, ako si šťavnaté jahody užiť čo najdlhšie

Všetci ich zbožňujeme a preto sa nimi v sezóne radi zásobujeme....
3 minúty čítania

Príloha Varecha 22/2023: Chutné aj zdravé ružičky

Príloha Varecha 22/2023:
Chutné aj zdravé ružičky

Varecha s odskúšanými receptami na výborné jedlá z karfiolu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. júna.
3 minúty čítania

Ovocie v čokoláde: 8 tipov na rýchle, jednoduché a zdravé prekvapko pre deti

Ovocie v čokoláde:
8 tipov na rýchle, jednoduché a zdravé prekvapko pre deti

Ovocie v kombinácii s kvalitnou čokoládou a orechmi, to sa bude páčiť deťom aj ich rodičom. Potešte sa spoločne na MDD sladkou a...
5 minút čítania

Dôležitá bodka: 4 domáce omáčky, ktoré dotiahnu do dokonalosti steaky aj pečené zemiaky

Dôležitá bodka:
4 domáce omáčky, ktoré dotiahnu do dokonalosti steaky aj pečené zemiaky

Tieto pikantné dipy a lahodné omáčky chuťovo pozdvihnú nielen grilované mäsové a zeleninové pochúťky, ale aj obyčajné pečené zemiaky.
4 minúty čítania

Na krásnom ružovom Dunaji

Na krásnom ružovom Dunaji

Legendárny Straussov valčík Na krásnom modrom Dunaji dostal nečakaný remake....
14 minút čítania

Sladkosti bez chémie: Domáce cukríky bez umelín, pre radosť aj na boľavé hrdlo

Sladkosti bez chémie:
Domáce cukríky bez umelín, pre radosť aj na boľavé hrdlo

Chcete sa vyhnúť cukrovinkám plným umelých farbív, sladidiel a konzervantov zo supermarketu, a zároveň svojim drobcom neodopierať sladkosti?...
4 minúty čítania

Urobte ich inak: Vyberte vafle zo škatuľky dezertov, fantasticky chutia aj naslano!

Urobte ich inak:
Vyberte vafle zo škatuľky dezertov, fantasticky chutia aj naslano!

Keď vafle namiesto džemu, ovocia či šľahačky doplníte slaninkou, vajíčkom a zeleninou, povýšite ich hoci aj na hlavný chod....
3 minúty čítania

Nestor vína Ján Krampl: Víno, čo ma drží nad vodou

Nestor vína Ján Krampl:
Víno, čo ma drží nad vodou

V slávnych francúzskych vinohradoch rodí vinič bežne aj v polstoročných výsadbách....
14 minút čítania

Overené špecialitky: 10 vynikajúcich obedov z mletého mäsa

Overené špecialitky:
10 vynikajúcich obedov z mletého mäsa

Mleté mäso je skvelou ingredienciou. Môžete ho ľubovoľne kombinovať s mnohými surovinami, vždy tak vznikne nové jedlo a nová chuť.
4 minúty čítania

Mravce, muchy, komáre: Ako na dotieravý hmyz? Vyskúšajte to, čo máte v kuchyni

Mravce, muchy, komáre:
Ako na dotieravý hmyz? Vyskúšajte to, čo máte v kuchyni

Spolu s jarným slniečkom sa do našich domácností predierajú aj nezvaní hostia....
4 minúty čítania

Jahodová pita

Fedor Malík:
Jahodová pita

Do Šale, okresného mesta nášho juhu, chodím rád. Tak dva-tri razy do roka. Za vínom, za povinnosťami....
2 minúty čítania

Nemusí to byť nuda: 9 možností, ako vytuningovať obyčajnú vajíčkovú nátierku

Nemusí to byť nuda:
9 možností, ako vytuningovať obyčajnú vajíčkovú nátierku

Aj jedna z najobľúbenejších klasických nátierok vás časom môže omrzieť. Ale ak sa budete inšpirovať týmito vylepšeniami, ešte to potrvá...
4 minúty čítania

Dúhové zdravie: 5 farieb, ktoré by nemali chýbať na vašom tanieri. A prečo?

Dúhové zdravie:
5 farieb, ktoré by nemali chýbať na vašom tanieri. A prečo?

Už ste sa niekedy zamysleli, prečo má ovocie a zelenina rôzne farby?...
3 minúty čítania

Dokonca aj stroganov: 10 receptov, ktoré vyriešia vašu dilemu, čo si počať s morčacím mäsom

Dokonca aj stroganov:
10 receptov, ktoré vyriešia vašu dilemu, čo si počať s morčacím mäsom

V regáloch trocha prehliadané a predsa jedno z najzdravších....
5 minút čítania

Chutná história: Zaujímavý tvar, typické sfarbenie a praskliny. Prečo praclík vyzerá tak, ako vyzerá?

Chutná história:
Zaujímavý tvar, typické sfarbenie a praskliny. Prečo praclík vyzerá tak, ako vyzerá?

Prezradíme vám všetky tajomstvá tohto stáročia obľúbeného stočeného chrumkavého pečiva.
8 minút čítania

Slávny dezert inak: 9x minipavlovky - žiadne problémové krájanie, ale rovnaký pôžitok

Slávny dezert inak:
9x minipavlovky - žiadne problémové krájanie, ale rovnaký pôžitok

Malé tortičky inšpirované snehovým dezertom Pavlova majú oproti klasickej verzii jednu úžasnú výhodu. Netreba ich pred podávaním krájať na porcie....
4 minúty čítania

Gurmánsky herbár: Tieto bylinky urobia z vášho grilovaného mäsa delikatesu

Gurmánsky herbár:
Tieto bylinky urobia z vášho grilovaného mäsa delikatesu

Počasie nám praje, je čas vytiahnuť grily. Ak bude hviezdou vašej prvej tohtoročnej grilovačky mäso, prezradíme vám, ktoré bylinky jeho chuť...
3 minúty čítania

Rýchle jedlo za pár minút? Ázijské rezance ponúkajú nekonečné možnosti

Rýchle jedlo za pár minút? Ázijské rezance ponúkajú nekonečné možnosti

Na svoje si prídu milovníci zeleniny, mäsa aj morských plodov. A tiež všetci, ktorí obľubujú ázijskú kuchyňu....
12 minút čítania

Máte na viac: Varené, pečené alebo hranolky? Naučíme vás zo zemiakov urobiť aj oveľa lepšie prílohy

Máte na viac:
Varené, pečené alebo hranolky? Naučíme vás zo zemiakov urobiť aj oveľa lepšie prílohy

Tá najzákladnejšia úprava, to je asi všetko, na čo sa často zmôžeme, keď chceme k mäsu podávať zemiakovú prílohu. My vám...
4 minúty čítania

Aj tam, kde to nečakáte: 9 spôsobov, ako v domácnosti využiť kávovú usadeninu

Aj tam, kde to nečakáte:
9 spôsobov, ako v domácnosti využiť kávovú usadeninu

Prečítajte si pri káve, ako využiť jej zvyšky a hneď po tom, čo ju dopijete, vyskúšajte niektorý z našich tipov. ...
6 minút čítania